Naisleijonien Emma Nuutinen taisteli alkusarjasta asti kämmenluu murtuneena – paluu opintojen pariin odotti vain muutaman tunnin päässä finaalipettymyksestä

Hyökkääjä Emma Nuutisen kämmenluu murtui Suomen toisessa alkusarjan pelissä.

Kuva: Tomi Hänninen

Naisleijonat taisteli upealla tavalla MM-kotikisojen pudotuspeleissä ensin Kanadaa ja sitten Yhdysvaltoja vastaan. Yksi todellisen soturihengen ilmentymistä oli hyökkääjä Emma Nuutinen, joka pelasi Suomen toisesta alkusarjaottelusta lähtien loukkaantuneena.

Nuutisen kämmenluu murtui ottelussa Venäjää vastaan. Hyökkääjä kuitenkin vakuutti, ettei tärsky vaikuttanut hänen pelaamiseensa, sillä käsi saatiin kivuttomaksi.

– Se vamma ei onneksi vaikuttanut pelaamiseeni. Luu murtui vähän oudossa kamppailutilanteessa, Nuutinen kertoi finaaliottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Tässä vaiheessa Nuutisen mukaan vaikuttaa siltä, että hän säästyy leikkaushoidolta.

Lyhyt aika joukkueen kanssa

Nuutinen pelaa Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Jääkiekkoilun ohella hän siis myös suorittaa opintoja.

Kevään loppukokeet ovat Nuutisella vasta edessä. Tämän vuoksi hyökkääjä joutuu lähtemään Suomesta jo maanantaiaamuna. Kentällä pitäisi olla aamukuudelta, eli vain kuusi tuntia finaaliottelun päättymisen jälkeen.

Aika joukkueen kanssa värikkään finaaliottelun jälkeen jää lyhyeksi. Pelaajien suunnitelmana oli lähteä vielä sunnuntai-iltana yhdessä syömään ja viettämään aikaa lähimmäisten kanssa.

Ei sanoja pettymykselle

Heti ottelun jälkeen pelaajien tunnelmat olivat pettyneet. Mestaruus kävi todella lähellä, mutta vielä tänä keväänä Yhdysvallat selvitti tiensä MM-kultaan voittomaalikilpailun jälkeen.

– Ei oikein löydy sanoja tälle pettymykselle. Melkein teimme unelmasta totta, mutta se sitten lipui käsistä. Ei ole kamalasti sanoja, Nuutinen sanoi.

Kuva: AOP

Suomen joukkue ehti jo juhlia mestaruutta, kun Petra Nieminen laittoi kiekon jatkoerässä maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

– Oli outo tilanne lähteä takaisin pelaamaan. Kukaan meistä ei odottanut, että maali hylättäisiin, mutta saimme kasattua itsemme hyvin. Rankkareilla peli voi kääntyä ihan mihin suuntaan vain.

Tiukan ottelun jälkeen pettymys tuntui pelaajista pahalta. Turnaus kokonaisuudessaan oli Suomelle kuitenkin selvä askel eteenpäin. Joukkue pystyi tosipeleissä voittamaan Kanadan ja pelaamaan Yhdysvaltoja vastaan tiukan ottelun.

– Tämä finaali oli huikeaa pelata täydessä hallissa. Saimme täällä naiskiekon arvostusta eteenpäin Suomessa. Tämä oli iso juttu meille, Nuutinen sanoi.

Lue myös: