Kyyneliltä ei vältytty – Venla Hovi ilmoitti MM-finaalin jälkeen lopettavansa

Tunteet olivat pinnassa, kun Venla Hovi kertoi lopettamispäätöksestään Yle Urheilulle.

Venla Hovi päättää pelaajauransa maa- ja seurajoukkueessa. Kuva: Tomi Hänninen

Naisten jääkiekkomaajoukkueen konkarihyökkääjä Venla Hovi vahvisti Yle Urheilulle tappiollisen MM-finaalin jälkeen, että hänen pelaajauransa on nyt ohi. Vuodesta 2007 lähtien MM-kisoja kiertänyt 31-vuotias Hovi saavutti uransa aikana maajoukkueessa yhden MM-hopean, kaksi olympiapronssia ja kolme MM-pronssia.

Sunnuntain tappiollisen USA-finaalin jälkeen Hovin tunteet olivat pinnassa.

– Niin monta tunnetta on samaan aikaan pinnassa, mutta päällimmäiseksi nousee ylpeys tästä joukkueesta. Hieno porukka, Hovi totesi.

Hetken vaikutti siltä, että Suomi olisi voittanut finaalin, kun Petra Nieminen teki maalin jatkoerässä, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen maalivahdin häirinnän takia. Suomi ehti jo aloittaa mestaruusjuhlat, mutta kauan kestäneen tarkistuksen jälkeen ottelua jatkettiin.

Yhdysvallat voitti loppuottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2–1.

– En ole ennen pelannut maailmanmestaruudesta – se oli melkein meillä. Siinä kävi aika korkealla ja matalalla lyhyessä ajassa.

Hovi vahvisti kyynelehtien, että hänen maajoukkueuransa päättyi historialliseen MM-hopeaan.

– Kyllä lopetan maajoukkueurani, Hovi vahvisti.

– Ei tässä oikein pysty summaamaan maajoukkueuraa, sillä tässä on nyt niin monta vuotta tahkottu. Olen aika onnekas, kun pääsin pelaamaan urani viimeisen maajoukkuepelin MM-finaalissa, kyyneleitä pidättänyt Hovi totesi.

Myös Hovin ura seuratasolla on ohi. Hän voitti uransa aikana kolme Suomen mestaruutta.

– En usko, että tulen jatkamaan seuratasolla. Alan nyt keskittyä muihin juttuihin. Tässä on erilaisia koulutuksia takana ja olen valmentanut, joten enköhän jotain tekemistä keksi.

Lue myös: