Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

Kyyneliltä ei vältytty – Venla Hovi ilmoitti MM-finaalin jälkeen lopettavansa

Tunteet olivat pinnassa, kun Venla Hovi kertoi lopettamispäätöksestään Yle Urheilulle.

urheilu
Venla Hovi lähikuvassa.
Venla Hovi päättää pelaajauransa maa- ja seurajoukkueessa.Tomi Hänninen

Naisten jääkiekkomaajoukkueen konkarihyökkääjä Venla Hovi vahvisti Yle Urheilulle tappiollisen MM-finaalin jälkeen, että hänen pelaajauransa on nyt ohi. Vuodesta 2007 lähtien MM-kisoja kiertänyt 31-vuotias Hovi saavutti uransa aikana maajoukkueessa yhden MM-hopean, kaksi olympiapronssia ja kolme MM-pronssia.

Sunnuntain tappiollisen USA-finaalin jälkeen Hovin tunteet olivat pinnassa.

– Niin monta tunnetta on samaan aikaan pinnassa, mutta päällimmäiseksi nousee ylpeys tästä joukkueesta. Hieno porukka, Hovi totesi.

Hetken vaikutti siltä, että Suomi olisi voittanut finaalin, kun Petra Nieminen teki maalin jatkoerässä, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen maalivahdin häirinnän takia. Suomi ehti jo aloittaa mestaruusjuhlat, mutta kauan kestäneen tarkistuksen jälkeen ottelua jatkettiin.

Yhdysvallat voitti loppuottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2–1.

– En ole ennen pelannut maailmanmestaruudesta – se oli melkein meillä. Siinä kävi aika korkealla ja matalalla lyhyessä ajassa.

Hovi vahvisti kyynelehtien, että hänen maajoukkueuransa päättyi historialliseen MM-hopeaan.

– Kyllä lopetan maajoukkueurani, Hovi vahvisti.

– Ei tässä oikein pysty summaamaan maajoukkueuraa, sillä tässä on nyt niin monta vuotta tahkottu. Olen aika onnekas, kun pääsin pelaamaan urani viimeisen maajoukkuepelin MM-finaalissa, kyyneleitä pidättänyt Hovi totesi.

Myös Hovin ura seuratasolla on ohi. Hän voitti uransa aikana kolme Suomen mestaruutta.

– En usko, että tulen jatkamaan seuratasolla. Alan nyt keskittyä muihin juttuihin. Tässä on erilaisia koulutuksia takana ja olen valmentanut, joten enköhän jotain tekemistä keksi.

Lue myös:

Maailman paras naiskiekkoilijakin oli Suomen maalin kannalla: "Se oli maali" – sosiaalinen media räjähti tukemaan Naisleijonia

Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Naisleijonien finaali kiinnosti suomalaisia – finaalilähetys tavoitti yli 2,3 miljoonaa suomalaista

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela: "Mitään protestimahdollisuutta säännöt eivät tunne"

Tasavallan presidenttikin ihmetteli tuomaritoimintaa – IIHF:n René Fasel vastasi suomalaisten kritiikkiin: "Vaikutti siltä, että videojärjestelmä ei ole kovin hyvä"

MM-kotikisojen hurjasta yleisötavoitteesta jäätiin, ja liitto jää turnauksesta miinukselle – Naisleijonien sensaatiomaiset kisat antavat seuroille työkaluja tulevaan

Asiantuntijoiden mukaan Naisleijonat ovat siirtyneet yksittäisistä onnistumisista jatkuvuuteen – "Pelaajat pelasivat aivan ääritasolla ja olivat niin lähellä jotain suurta"

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Jopa ruotsalaismediat kyseenalaistivat "jääkiekkohistorian suurimman yllätyksen" pilanneen ratkaisun – "Se oli puhdas ryöstö"

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Käsittämätön Räty torjui 93 kertaa pohjoisamerikkalaisia vastaan kahdessa päivässä – loppuratkaisu jäi harmittamaan

Legenda Riikka Sallisen ura päättyi mahdollisesti Espoon trillerimäisessä illassa – raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön edessä pelaamisesta tuli uran kohokohta: "Nämä jutut muistan läpi ikäni"

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat