Kansainvälinen jääkiekkoliitto vaikenee MM-finaalin farssista – julkaisee lausunnon, mutta ei suostu kommentoimaan tuomarien päätöksiä

Liitto aikoo julkaista lausuntonsa MM-finaalin tapahtumista maanantai-iltapäivän aikana.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen halusi keskustella erotuomarien kanssa maalin hylkäyspäätöksen jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei ole halukas kommentoimaan sunnuntaista naisten MM-finaalia, jossa Suomelta hylättiin maali jatkoerässä.

Maanantai-iltapäivänä puhelimitse tavoitettu IIHF:n tiedotuspäällikkö Adam Steiss kertoo, että liitto aikoo julkistaa lausunnon hylätyn maalin arviointiprosessista lähitunteina.

– Lausunnon lisäksi emme kommentoi jäällä tehtyjä päätöksiä muilla tavoin, Steiss kertoo Yle Urheilulle.

Lukuisten medioiden mukaan päävideotuomarina toimi saksalainen Manuela Gröger-Schneider. Liitto ei kuitenkaan suostunut paljastamaan videotuomareiden henkilöllisyyksiä.

– Emme julkaise videotuomareiden nimiä, ainoastaan ottelutoimitsijat ennen peliä, mutta he (videotuomarit) ovat aina samat turnauksen läpi, Steiss toteaa.

Heti ottelun päätyttyä Suomen joukkueen taustajoukot alkoivat selvittää protestin mahdollisuutta. Kansainvälisen jääkiekkoliiton tiedotuspäällikkö Adam Steiss vahvisti Yle Urheilulle yksiselitteisesti, että ottelun lopputulosta ei missään tilanteessa voi muuttaa jälkikäteen.

Lue myös: