1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Jääkiekon naisten MM 2019

Huomasitko miehen, joka juhli Naisleijonien hetkellistä maailmanmestaruutta ilman paitaa? Villi tuuletus tv-kuvissa ei kaduta: "Pitää vetää sata lasissa"

Naisleijonien jatkoaikamaalia tv-kuvissa ilman paitaa tuulettanut Timo Simonen ihasteli MM-finaalin tunnelmaa. Katso videolta, kuinka täysi halli juhli Petra Niemisen lopulta hylättyä maalia.

Tältä näyttivät Naisleijonien ennenaikaiset mestaruusjuhlat
Tältä näyttivät Naisleijonien ennenaikaiset mestaruusjuhlat

Naisleijonat ehti juhlia sunnuntaina historiallista jääkiekon maailmanmestaruutta muutaman minuutin ajan, kunnes Petra Niemisen jatkoaikamaali hylättiin kyseenalaisella tavalla. Maali räjäytti Espoon areenan hurjaan tunnemyrskyyn, joka tiivistyi hyvin tv-kuvissa maalia ilman paitaa juhlineeseen mieheen.

Tuo mies oli aiemmin muun muassa Urheilugaalan pääsihteerinä toiminut Timo Simonen.

– Mielestäni tunteet kuuluvat urheiluun katsomossa ja kentällä. Pitää vetää sata lasissa. Ei siinä kyllä oikeasti ehdi mitään miettimään, Simonen muistelee hurmoksellista hetkeä Yle Urheilulle.

Suomen ja Yhdysvaltojen välisen ottelun päätuomari näytti kädellään välittömästi maalia, kun Nieminen laukoi irtokiekon verkon perukoille.

– Ei varmaan kukaan uskonut, että sitä maalia ei lopulta hyväksyttäisi. Ei sitä tietysti kukaan kyseenalaista, kun tuomari näyttää maalia. Jännitys siinä purkaantui, Simonen sanoo.

Yli 6000-päinen kotiyleisö eli äänekkäästi mukana koko dramaattisen kiekkoillan ajan. Simonen iloitsi etenkin siitä, että katsomossa näkyi paljon nuoria ja lapsiperheitä.

– Se on vähän sama ilmiö kuin nuorten kisoissa. Ehkä finaaleihin on vähän helpompi saada lippuja (kuin miesten MM-kisoissa). Se on mielestäni upea juttu jääkiekolle kaiken kaikkiaan. Fiilis oli loistava ja ihmiset jaksoivat hienosti kannustaa.

Simonen muistuttaa, että katkerasta finaalitappiosta huolimatta Naisleijonien historiallinen MM-hopea on hieno saavutus.

– Sanoisin, että pää pystyyn ja ylpeänä kesälomalle! Aivan mahtava joukkue täynnä upeita urheilijoita. Toivottavasti kaikki muistavat sen lyhyen tunteen ja uskoisivat siihen, että ensi kerralla se kultamitali jää lopullisesti Naisleijonille, Simonen toteaa.

Lue myös:

Kommentti: Naisleijonat joutui oikeusmurhan uhriksi, näissä pykälissä ei ole mitään epäselvää – farssi paljasti samalla lajin karmaisevan epäkohdan

Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Maailman paras naiskiekkoilijakin oli Suomen maalin kannalla: "Se oli maali" – sosiaalinen media räjähti tukemaan Naisleijonia

Tasavallan presidenttikin ihmetteli tuomaritoimintaa – IIHF:n René Fasel vastasi suomalaisten kritiikkiin: "Vaikutti siltä, että videojärjestelmä ei ole kovin hyvä"

Jopa ruotsalaismediat kyseenalaistivat "jääkiekkohistorian suurimman yllätyksen" pilanneen ratkaisun – "Se oli puhdas ryöstö"

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Jo kertaalleen mestaruutta juhlinut Naisleijonat taipui MM-hopealle värikkäiden vaiheiden jälkeen – Yhdysvallat vei voiton voittomaalikisassa

Yle seurasi hetki hetkeltä: Naisleijonien ennenaikaiset voitonjuhlat vaihtuivat katkeraan tappioon, Yhdysvallat vei maailmanmestaruuden uskomattomien käänteiden jälkeen