Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Leluja ja lentopalloa

HPK suisti Tapparan pronssiotteluun – Kärpät eteni taas Liigan loppuotteluihin

Hämeenlinnan Pallokerho ja Oulun Kärpät ovat edenneet jääkiekkoliigan loppuotteluihin kaudella 2018-19.

urheilu
HPK, Jere Innala
HPK, Jere InnalaAOP

Antti Pennasen valmentama HPK kaatoi Tapparan maalein 4-3 ja porhalsi liigan huipennuksiin välierävoitoin 4-2. Kerholle maaliverkkoa heiluttivat Otto Paajanen, Janne Tavi, Jere Innala ja Nicklas Lucenius, joka teki maanantain voitto-osuman ajassa 50.53.

– Oli kova peli. Meidän lähtö otteluun oli loistava. Ensimmäiset maalit olivat kunnon HPK-osumia. Myös sattuma oli meidän puolella. Rinkelinmäen yleisö oli käsittämätön, hehkutti HPK-valmentaja.

Tappara oli pelannut finaaleissa kuutena vuonna peräkkäin. HPK on pelannut finaalisarjaa viimeksi vuonna 2010. Kerholle finaalipaikka on yllätys, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi.

Tapparalta hylättiin kaksi maali tilannehuoneen ratkaisulla.

– Liiga on järjestänyt tällaisen systeemin. Peli kärsii tästä, mutta se on valittu tie. Marginaalit olivat HPK:n puolella: pomput ja sattumat. Me emme olleet pelissä huonompia, sanoi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

"HIFK oli loistava pitkin sarjaa"

Viime kauden Suomen mestari Kärpät kaatoi vieraissa HIFK:n puhtaasti 3-0 ja jatkaa liigafinaaleihin myös voitoin 4-2.

Valmentaja Mikko Mannerin mukaan varsinkin Kärppien nuoret pelaajat kasvoivat sarjan aikana ja joukkue näytti tottuvan siihen, mikä toimii ja mikä taas ei HIFK:ta vastaan.

– Hieno ottelu meiltä ja paras suoritus tässä sarjassa. HIFK oli loistava pitkin sarjaa, ja meille tuli muutama onnekas voitto. Kohtalon pomput olivat ehkä meidän puolella. Yleensä kuitenkin jatkoon päästäkseen vaaditaan nouseva trendi. Tänään ansaittiin voitto, tähdensi Manner.

Kärppien maalit tekivät Ville Leskinen, Rasmus Kupari ja Oskar Osala. Veini Vehviläinen tarvitsi nollapeliin 28 torjuntaa. HIFK:lle kotitappio oli vasta ensimmäinen pudotuspeleissä.

Helsinkiläisten luotsi Jarno Pikkarainen näki, että Kärpät pelasi kuudennessa välierässä selvästi parhaan ottelunsa IFK-sarjassa.

– Meiltä esitys jäi nyt pikkuisen vajaaksi. Kärpät pääsi johtoasemaan ja he pelasivat hyvin kypsästi siinä tilanteessa. Hieno ja monivaiheinen sarja, jossa meillä oli omat hetkemme. Kun kypsyys ei riittänyt Oulussa, niin tulos on tässä. Isot onnittelut Kärpille, olivat voitoin 4-2 meitä parempia, summasi Pikkarainen.

Finaalisarja alkaa ensi lauantaina Oulussa. Pronssin kohtalo ratkeaa perjantaina Tapparan ja HIFK:n välillä Hakametsässä.

Tapparalta hylättiin kaksi osumaa – Kemiläisen maalin evääminen nostatti tunteita 3. erässä

Arto Laatikainen teki Liigan pudotuspelihistoriaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat