1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Jääkiekon naisten MM 2019

Miten Naisleijonat nousi lähelle historiallista mestaruutta? Katso TV2:sta neljän Naisleijonan tarinat

Dokumenttisarjassa nähdään läheltä millaista on Naisleijonien kotikisoihin valmistavalla leirillä ja otteluissa.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saavutti sunnuntaina päättyneistä MM-kotikisoista historiallisen hopean. TV2:sta tulee tiistai-iltana neljä ennen kisoja tehtyä dokumenttisarjan henkilökuvaa, joissa tutustutaan Suomen pelaajiin. Sarjan neljä jaksoa nähdään peräkkäin TV2:ssa kello 21.40 alkaen.

Sarjassa nähdään läheltä millaista on Naisleijonien kotikisoihin valmistavalla leirillä ja otteluissa. Pääosissa ovat 16-vuotias Nelli Laitinen, 21-vuotias Ronja Savolainen, 26-vuotias Isa Rahunen ja 26-vuotias Tanja Niskanen.

Nellin, Ronjan, Isan, ja Tanjan tarinat ovat katsottavissa vaikka heti Yle Areenasta. Alla olevista linkeistä pääset sarjan jaksoihin.

Lue myös:

Asiantuntijat listasivat: tässä ovat naisten MM-kiekon topit ja flopit

Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Kansainvälinen jääkiekkoliitto julkaisi viimein lausunnon kohutilanteesta – MM-finaalin videotuomari pystyi pyörtämään jäällä tehdyn päätöksen maalista, mutta ei rangaistuksesta

Näin Suomelta maailmanmestaruuden vienyt tuomio tehtiin – MM-kisojen pääsihteeri käy läpi kohtalonhetket: "Sen jälkeen tapahtui monta virhettä"

Kommentti: Naisleijonat joutui oikeusmurhan uhriksi, näissä pykälissä ei ole mitään epäselvää – farssi paljasti samalla lajin karmaisevan epäkohdan

Maailman paras naiskiekkoilijakin oli Suomen maalin kannalla: "Se oli maali" – sosiaalinen media räjähti tukemaan Naisleijonia

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela: "Mitään protestimahdollisuutta säännöt eivät tunne"

Legenda Riikka Sallisen ura päättyi mahdollisesti Espoon trillerimäisessä illassa – raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön edessä pelaamisesta tuli uran kohokohta: "Nämä jutut muistan läpi ikäni"

Jopa ruotsalaismediat kyseenalaistivat "jääkiekkohistorian suurimman yllätyksen" pilanneen ratkaisun – "Se oli puhdas ryöstö"Oikeusmurha vai oikea tuomio? Katso itse Naisleijonien hylätty voitto-osuma kaikista kuvakulmista

Tasavallan presidenttikin ihmetteli tuomaritoimintaa – IIHF:n René Fasel vastasi suomalaisten kritiikkiin: "Vaikutti siltä, että videojärjestelmä ei ole kovin hyvä"

Pasi Mustonen kummasteli tuomaritoimintaa: päävalmentaja sai haastaa tuomion, vaikka aikalisä oli jo käytetty – "En ole ikinä ollut maailmanmestari ja yhtäkkiä en ole ikinä ollutkaan"

Kiekon kertaalleen jatkoerässä maaliin saanut Petra Nieminen: "Jos maalivahti tulee alueeltaan pois, se on yhtä lailla pelaava pelaaja"

Kommentti: Naisleijonat euforiasta farssin kautta megapettymykseen