Suora

  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

ENCE ja Team Liquid ennakkosuosikkien joukossa: "Suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet menestyä Lontoossa"

Ylen PUBG-asiantuntija Pauli Anttila ennakoi ENCEn ja Team Liquidin taistelevan Lontoon tämän viikon suurturnauksessa jopa mestaruudesta.

e-urheilu
ENCEn PUBG-joukkue Saku ”SKUIJKE” Sajakoski, Miika ”miikaz” Kinnunen, Aki ”TRYFFELI” Minkkinen ja Miro ”Rustanmar” Ruotsi.
ENCEn nelikko Saku ”SKUIJKE” Sajakoski, Miika ”miikaz” Kinnunen, Aki ”TRYFFELI” Minkkinen ja Miro ”Rustanmar” Ruotsi juhli huhtikuun alussa Euroopan PEL-liigan voittoa.StarLadder

PlayerUnknown's Battlegroundsin kansainvälinen Global Summit -suurturnaus pyörähtää käyntiin Lontoossa tiistaina 16. huhtikuuta. Mukana ovat maailman parhaat joukkueet sekä huikeasti peräti kymmenen suomalaista PUBG-huippupelaajaa.

Suomalaisten edustamat joukkueet yltänevät viikonloppuna 20.–21.4. pelattavaan finaalivaiheeseen ja jopa taisteluun mestaruudesta – ainakin jos on uskominen Ylen lähetyksissä pelejä selostavaa Pauli "M00nforrest" Anttilaa.

– ENCE on tehnyt kovasti töitä ja tästä tuloksena oli ansaittu voitto PEL-liigan ensimmäiseltä kaudelta. Saavutus nostaa varmasti pelaajien itseluottamusta entisestään Lontoon turnausta ajatellen. ENCE lukeutuu mielestäni yhdeksi ennakkosuosikiksi Lontooseen lähdettäessä ja eri puolilta maailmaa tulevat joukkueet saavat olla varuillaan, Anttila ennakoi.

Kotimaan esports-skenen ykkösorganisaatio ENCEn suomalaisnelikko voitti Euroopan PEL-liigan ykköskauden näytöstyyliin.

Toiseksi tulleessa huipputiimissä Team Liquidissa pelaa myös kaksi suomalaista, veljekset Samu "Sambty" sekä Jere "Jembty" Kauppinen. Lisäksi Euroopan neljännen Lontoon kisapaikan lunastanutta Winstrikea edustaa suomalaisnelikko.

– Team Liquid koostuu erittäin kokeneista pelaajista. Toinen sija PEL:n ensimmäisellä kaudella osoittaa joukkueen tasokkuuden ja heidät voidaan laskea ehdottomasti yhdeksi koko maailman kärkijoukkeista, Anttila toteaa.

– Winstrikella teki tiukempaa päästä mukaan Lontooseen, sillä paikka varmistui lopulta vain yhden pisteen marginaalilla. Sijoitus PEL:ssä oli kuitenkin erittäin kova suoritus. Joukkueesta löytyy paljon taitoa ja heiltä voi odottaa hyviä suorituksia turnauksessa. He haastavat maailman kovimmat hyvällä pelillään.

Joona "NOOKIE" Närvänen
Joona "NOOKIE" Närvänen edustaa Winstrike Teamia.Winstrike Team

Lontoossa vastassa ovat maailman parhaat joukkueet. Amerikan suurorganisaatioiden Tempo Stormin, Cloud9:n ja Team Envyn lisäksi vaikean vastuksen tarjoavat esimerkiksi Aasian todella tasokkaan skenen huipputiimit.

– Mielenkiintoista on nähdä, miten kiinalaiset ja korealaiset joukkueet menestyvät. Aasiassa on erittäin kovatasoisia joukkueita ja sieltä voidaan odottaa myös menestystä Lontoossa, Anttila pohtii.

– Esimerkiksi kiinalaista Oh My God -joukkuetta kannattaa seurata hyvinkin tarkasti. Heiltä löytyy aiempaa menestystä muun muassa viime vuoden major-turnauksesta. Myös Korean liigan voittanut OP Gaming Rangers on vahva joukkue.

Yle esittää FACEIT Global Summit -turnauksen finaalivaiheen suorana Yle Areenassa 19.–21.4.. Selostamosta tunnelmia välittävät Matti "c0pter" Korvenmaa ja Pauli "M00nForrest" Anttila. #ylepubg

Lue lisää:

Suomen PUBG-tähdet taistelevat mestaruudesta – Lontoon kisojen ratkaisupelit suorana Ylellä

ENCE on Euroopan paras – peräti 10 suomalaispelaajaa selvisi Lontoon mestaruusturnaukseen

PUBG on e-urheilun Nälkäpeli – tästä jännittävässä selviytymisräiskinnässä on kyse

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat