TPS:n huima loppukiri ei auttanut – Classic vei toisenkin finaaliottelun

Classic voitti miesten salibandyliigan toisen finaaliottelun maalein 4–3.

urheilu
Classic juhlii
Juhani Järvenpää

Miesten hallitseva salibandymestari Classic otti jälleen askeleen kohti neljättä peräkkäistä mestaruuttaan, kun se kaatoi vieraissa TPS:n 4–3. Classic johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0.

Toinen finaali käynnistyi Classic-komennossa. Sami Johansson iski pudotuspelien kymmenennen osumansa ja vei Classicin johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Alle kaksi minuuttia edellisestä Aaro Helin lisäsi johtolukemat 2–0:aan.

TPS:n Mikko Hautaniemi jatkoi pisteputkeaan ja kavensi erän viimeisellä minuutilla pelin 2–1:een.

Toisessa erässä Jussi Piha vei Classicin kahden maalin karkumatkalle vain kaksi sekuntia alivoiman päättymisen jälkeen. Turkulaisten hyvä vaihe palkittiin, kun Hautaniemi toi isännät toistamiseen maalin päähän. Classic kuitenkin kuittasi välittömästi ja Oskari Heikkilä vei vieraat 4–2-johtoon.

TPS tuli hyvin mukaan ottelun päätöserään ja varsinkin viimeiset minuutit olivat huippujännittäviä. TPS otti aikalisän ja haki ratkaisua ilman maalivahtia. Vain 2,5 minuuttia ennen loppua isännät saivat rangaistuslaukauksen. Miko Kailiala ei erehtynyt, vaan toi turkulaiset mukaan peliin. TPS haki vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Classic piti pintansa ja nappasi finaalisarjan toisen voittonsa lukemin 4–3.

– Tänään oli aikalailla taisteluvoitto. Tärkeä täplä kotiin. TPS oli välillä jopa nälkäisempi tänään, sitä meidän täytyy pystyä parantamaan, tehot 1+1 tehnyt Classic-kapteeni Piha sanaili Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

–Hyvin pidimme palloa, se on parempi juttu kun ensimmäisessä pelissä. Minulla on ollut itseluottamus ja usko koko ajan tapissa, ei tämä tästä mihinkään hetkauta, vaikka ollaankin 2–0 perässä. Mitä pidemmälle me sarjan viemme, sitä paremmat saumamme ovat, TPS:lle kaksi maalia iskenyt Hautaniemi totesi.

TPS isännöi kaikkien aikojen ensimmäistä miesten salibandyliigan loppuotteluaan, mikä sai myös turkulaisyleisön liikkeelle. Ottelun yleisömäärä oli yli 2400.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat torstaina 18.4. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Lue myös:

Terävästi aloittanut Classic ratkaisi erikoistilanteista ja kukisti TPS:n salibandyliigan avausfinaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat