Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Lentopallomaajoukkueella ei ole vielä valmentajaa – urheilutoiminnan johtaja nimesi joukkueen

Miesten maajoukkueryhmä Kultaiseen liigaan on nimetty.

lentopallo
Ilari Toimela lyö palloa verkolla.
Ilari Toimela.Tomi Hänninen

Lentopallon miesten maajoukkueryhmään Euroopan Kultaiseen liigaan on nimetty alustavasti 22 pelaajaa. Ryhmää voidaan täydentää vielä neljällä pelaajalla myöhemmin.

Aivan uusina kasvoina maajoukkueen listalla ovat yleispelaajat Ilari Toimela ja Tapio Toiviainen. Toimela liittyy ensimmäiselle leirille Rantaperkiön Iskun 1-sarjapelaajana ja VaLePan farmipelaajana. Erittäin monipuolinen Toiviainen esitti vahvoja otteita kuluneella kaudella Hurrikaani-Loimaassa.

Kultaisen liigan pelaajalistan kokoaminen oli varsin poikkeuksellista. Päävalmentajan puuttuessa listan keräsi urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi.

– Kaikkea roolissani näemmä pääsee tekemään. Olimme ilman päävalmentajaa ja Euroopan liiton CEV:n säännöt edellyttivät pelaajien nimilistaa jo nyt. Kokosin listalle pelaajat aiempien maajoukkuekokemusten ja kuluneen kauden näyttöjen perusteella. Lisäksi meillä on pelipaikkoja, joihin katsastamme mitat täyttäviä pelaajia. Kiitos pelaajien katsastuksesta panoksensa antaneille valmentajille, Heikkiniemi sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Tässä vaiheessa nimetään 22 pelaajaa, mutta vielä neljälle pelaajalle annetaan mahdollisuus murtautua kokoonpanoon. Ensimmäiselle leirille saa kutsun 26 pelaajaa.

– Muutama pelaaja on toipilaana ja heidän kuntoutumistaan seurataan päivittäin. Uuden valmentajan on mahdollista ensimmäiselle leirille osallistuvista nostaa pelaajia kokoonpanoon. Lisäksi seuraavallekin leirille hän voi kutsua halutessaan uusia ja jättää heille näytön paikan.

Maajoukkueen ensimmäinen leiri alkaa 6. toukokuuta Kuortaneella ja ensimmäinen ottelu on 25.5. Tampereella. Silloin Suomi kohtaa Ukrainan Euroopan Kultaisessa liigassa.

Päävalmentajaehdokkaiden haastattelut menossa

Maajoukkueen päävalmentajan valinnassa ovat parhaillaan menossa kärkiehdokkaiden haastattelut.

Maajoukkueen joukkueenjohtajaksi on nimetty Monica Remmelkoor. Maajoukkue tarvitsi uuden joukkueenjohtajan, koska Lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila erosi tehtävistään viime viikolla.

Remmelkoor toimii LP Viestin johtokunnassa ja on ollut Euroopan cupeissa LP Viestin joukkueenjohtajana. Remmelkoor on työskennellyt aiemmin myös Viron Lentopalloliitossa.

Miesten maajoukkueen kauden avaa Euroopan Kultainen liiga, jonka ensimmäinen ottelu on 25.5. Tampereella Ukrainaa vastaan. Sen jälkeen on kolme vierasottelua ja lopuksi kaksi kotipeliä, 12.6. Hämeenlinnassa Valko-Venäjää vastaan ja 15.6. Mikkelissä Tshekkiä vastaan.

Kesän tärkeimmät pelit ovat kuitenkin 9.–11. elokuuta, kun Suomi kohtaa Kiinan, Argentiinan ja Kanadan olympiakarsintaturnauksessa Kiinassa. Turnauksen voittaja menee Tokion olympialaisiin 2020.

Syyskuussa Suomen miehet pelaavat seitsemännen kerran peräkkäin EM-kisoissa. Kisat ovat 12.–29.9. ja Suomen alkulohko on Ljubljanassa, Sloveniassa.

Maajoukkueryhmä Kultaiseen liigaan:

Passarit

Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus, Kreikka
Niko Haapakoski, Lentopalloseura ETTA
Fedor Ivanov, Savo Volley
Akseli Lankinen, Vantaa Ducks

Hakkurit

Samuli Kaislasalo, Foinikas Syros, Kreikka
Joonas Jokela, Lentopalloseura ETTA
Antti Ropponen, Hurrikaani-Loimaa
Aaro Nikula, VaLePa Sastamala Tampere

Keskipelaajat

Tommi Siirilä, VaLePa Sastamala Tampere
Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley
Henrik Porkka, Hurrikaani-Loimaa
Severi Savonsalmi, Savo Volley
Mikko Karjarinta, VaLePa Sastamala Tampere

Yleispelaajat

Elviss Krastins, Arago de Séte, Ranska
Niko Suihkonen, VaLePa Sastamala Tampere
Antti Ronkainen, Lentopalloseura ETTA
Peetu Mäkinen, Team Lakkapää
Tapio Toiviainen, Hurrikaani-Loimaa
Jiri Hänninen, Kokkolan Tiikerit
Ilari Toimela, Rantaperkiön Isku (1-s), VaLePan farmipelaaja

Liberot

Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjä
Niklas Breilin, Kokkolan Tiikerit

Lue myös:

Hyviä uutisia: Saara Esko palaa naisten lentopallomaajoukkueeseen

Kohun keskellä oleva Lentopalloliitto valitsi uuden toimitusjohtajan pikavauhdilla – päävalmentajavalinnan loppusuoralla neljä ehdokasta kotimaasta ja ulkomailta

Lentopalloliitto nimesi uuden toimitusjohtajan – entinen maajoukkuepelaaja tarttuu ohjaksiin

Hallintopäällikkö Jaana Laurilan lähtö kirpaisee lajin sisällä – Yle Urheilun asiantuntija kommentoi Lentopalloliiton toimintaa: "Kaikki on ollut todella levällään"

Lentopalloliitossa kuohuu – Nyt irtisanoutui huippu-urheilun hallintopäällikkö: "Huippuosaajien tiimi ympäriltäni on murtunut"

Lähteet: Suomen Lentopalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat