Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsi saamassa lisää NHL-avuja MM-kisoihin, Venäjän kova nippu vahvistuu entisestään

Ruotsin joukkueeseen on tyrkyllä 12 NHL-pelaajaa.

Jääkiekon MM 2019
Ruotsi juhlii
Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue juhli MM-kultaa keväällä 2018. Getty Images

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueessa ei ole vielä yhtäkään NHL-vahvistusta, mutta länsinaapurissa huhutaan jälleen uudesta NHL-avusta. Ruotsalaismedioiden mukaan (siirryt toiseen palveluun) tuorein lisäys jo ennestään kovaan nippuun olisi Vancouver-hyökkääjä Loui Eriksson. Eriksson olisi jo 12:s Ruotsin NHL-vahvistus, mikä tarkoittaisi, että hallitseva mestari saisi mukaan yhtä monta NHL-pelaajaa kuin viime vuosina.

– En yllättyisi, jos suurin osa joukkueesta olisi NHL:stä kuten viime vuosina. Meillä on kuitenkin vielä isoissa sarjoissa monia sellaisia joukkueita, joiden kausi ei ole vielä päättynyt, esimerkiksi omassa SHL:ssämme, Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Rikard Grönborg sanoi Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Myös Venäjän MM-ryhmä vilisee kiekkotähtiä. Ensimmäiseen leiriryhmään nimettiin kahdeksan NHL-pelaajaa, muun muassa Los Angeles Kingsin Ilja Kovaltshuk. Uutistoimisto TASS:in mukaan myös Pittsburgin Jevgeni Malkin liittyy pian joukkueeseen. Penguinsin kausi päättyi keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa, kun New York Islanders vei ottelusarjan voitoin 4–0.

Leijoniin nimettiin keskiviikkoiltapäivänä ensimmäiset Pohjois-Amerikan vahvistukset, kun Kevin Lankinen, Henri Jokiharju ja Juho Lammikko liittyivät MM-leiriryhmään. Muita NHL- ja KHL-kautensa päättäneitä pelaajia ei miesten maajoukkueessa tänä keväänä nähdä.

Seuraavaksi Leijonat kohtaa torstaina Rovaniemellä Norjan.

Jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät Slovakiassa 10. toukokuuta.

Juttua päivitetty kl. 17.50: lisätty tieto Leijoniin nimetyistä Pohjois-Amerikan avuista.

Lue myös:

Ruotsi saamassa kovan nipun NHL-pelaajia MM-kisoihin – mukana muun muassa häikäisevän debyyttikauden pelannut hyökkääjä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat