Jääkiekkoliitto päätti maksaa Naisleijonille kultabonukset – palkintosummat silti kaukana miesten vastaavista

Suomen jääkiekkoliitto tiedottaa maksavansa Suomea MM-kisoissa edustaneille Naisleijonille kultabonukset hopeabonusten sijaan.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkoliitto on päättänyt maksaa MM-kisoissa hopeaa napanneille Naisleijonille kultamitalin mukaiset bonukset.

Suomea MM-kisoissa edustaneet Naisleijonat saavat kukin täten 2000 euroa enemmän kuin mitä aiemmin kerrottiin eli 7000 euroa 5000 euron sijaan.

Syynä liittohallituksen tekemään päätökseen on MM-finaalin kiistanalainen tilanne, kun Petra Niemisen jatkoerässä tekemä osuma hylättiin ja USA juhli mestaruutta voittolaukauskilpailun päätteeksi.

– Kunnioitamme MM-kisojen lopputulosta samalla tiedostaen, että Naisleijonat oli MM-kotikisoissa todella lähellä historiallista MM-kultaa. Haluammekin palkita pelaajat tästä loistavasta suorituksesta. Uskon, että monen suomalaisen sydämessä Naisleijonat voitti MM-turnauksen, vaikka virallinen tulostaulukko toista kertookin, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei maksa naisille palkintorahoja toisin kuin miehille. Miehet saavat mahdollisesta MM-hopeamitalista 12 000 euroa ja kultamitalista 27 000 euroa. Suomen jääkiekkoliitto toivookin IIHF:n tuovan palkintorahat myös naisten turnauksiin.

Lue myös: