Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dopingista kärynnyt Jarrell Miller ei saanut ottelulisenssiä – Anthony Joshualle etsitään nyt kiireellä vastustajaa

Jopa suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniuksen nimi on välähtänyt mahdollisten vastustajien listalla.

nyrkkeily
Anthony Joshua
AOP

Anthony Joshua puolustaa kesäkuun alussa New Yorkissa ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan WBA-, IBF- ja WBO-liittojen mestaruuttaan, mutta epäselvää vielä on, kuka britin vastustajaksi kehään nousee. Britti Joshuan haastajaksi otteluun alun perin rekrytoitu yhdysvaltalainen Jarrell Miller ei saanut ottelulisenssiä, koska hän antoi maaliskuussa positiivisen dopingnäytteen.

– New Yorkin osavaltion nyrkkeilykomissio (NYSAC) on hylännyt Jarrell Millerin lisenssihakemuksen kielletyn aineen käytön vuoksi, NYSAC tiedotti keskiviikkona.

Millerin näytteestä löytyi endurobolia. Hänellä on viiden vuoden takaa yhdeksän kuukauden dopingpanna, joka tuli metyyliheksaaniamiini-piristeestä. Tuore käry vei tappiotta ammattilaisuransa 24 ottelua otelleelta Milleriltä, 30, uran ensimmäisen MM-ottelun.

Joshua on otellut ammattilaisurallaan 22 ottelua ja voittanut ne kaikki. Kesäkuun alun ottelu on hänelle seitsemäs tittelipuolustus, ja vastustajaa etsitään nyt kiireellä. Joshuan promoottori Eddie Hearnin mukaan vaihtoehdot ovat täysin auki, joten kuvioissa saattaa pyöriä myös suomalaisiskijä Robert Helenius.

– Ihan kirjaimellisesti kuka vain voi päästä (otteluun). Jotkin nimet vetoavat yhteistyökumppaneihimme paremmin kuin toiset, ja tehtävämme on nyt löytää nuo. Olen puhunut 24 viime tunnin aikana 16 raskassarjalaisen kanssa, ja heistä kymmenen ei sovi kuvioon, Hearn selvitti.

ESPN:n mukaan Hearnin ykkösvaihtoehto olisi kuubalainen Luis "King Kong" Ortiz, joka pisti Deontay Wilderin tiukille viime vuonna. Ortizillakin on dopinghistoriaa, mutta kuubalaisleirissä enemmän arveluttaa kuitenkin lyhyt valmistautumisaika: 1. kesäkuuta ei ole enää kaukana.

– Puhuin Ortizin managerille, ja hänen mukaansa aika on liian lyhyt. Mahdollista toki on, että tuo ajatus muuttuu lähipäivinä. Aikaa on vielä. Otamme kenet vain (MM-rankingin) top-15:stä, Hearn mietti.

"Show jatkuu"

Promoottorin listalta putoaa hänen mukaansa britti Dillian Whyte, jolle aika ennen ottelua ei vain riitä. Hearn luetteli kuitenkin vielä ESPN:lle tukun nimiä, jotka kelpaisivat: Michael Hunter, Oscar Rivas, Adam Kownacki, Manuel Charr ja Kubrat Pulev.

– Kuka (ottelun) haluaa, sen saa. Show jatkuu. Meillä on yli 10 000 brittiä lentämässä otteluun, ja tarvitsemme hyvän pääottelun. Sitä varten Anthony treenaa, Hearn pyöritteli.

– Tämä on Anthony Joshuan show, ei Jarrell Millerin show.

Lue myös:

Nyrkkeilyn raskaansarjan mestarin vastustaja kärysi dopingista – titteliottelu peruuntumassa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat