Suora

  • Rytmisen EM
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Kaapo Kakon hurja kausi on jatkumassa Slovakian kautta Vancouverin varaustilaisuuteen – "En miettinyt miesten kisoja vielä alkukaudesta"

TPS:n superlupaus Kaapo Kakko on puhunut kauden aikana avoimesti sairauksistaan.

jääkiekko
Kaapo Kakko Leijonat
AOP

Suomen puhutuin jääkiekkolupaus Kaapo Kakko on ollut kuluvalla kaudella monessa mukana. Ensimmäisen täyden liigakauden sisälle mahtui myös ikimuistoinen alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus. TPS:n kausi päättyi SM-liigassa puolivälieriin, mutta Kakolla on keväällä vielä paljon tekemistä.

Turkulaisnuorukainen on nostettu joissakin ennakoissa jopa kesän NHL:n varaustilaisuuden ykkösnimeksi. Ikänsä puolesta Kakko, 18, voisi pelata torstaina alkaneissa alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta pelipaikka löytyy suurella todennäköisyydellä Leijonien MM-kisaryhmästä.

– En miettinyt miesten kisoja vielä alkukaudesta. Nyt ne ovat muodostuneet tavoitteeksi, kun olen päässyt joukkueeseen. Ennen olen katsonut kisat televisioista, joten hienoa se tulisi olemaan, Kakko miettii edessä siintäviä kisoja Yle Urheilun haastattelussa.

Kakko olisi päässyt ensi kertaa A-maajoukkueen mukaan jo Ruotsin EHT-turnaukseen helmikuussa, mutta joutui jäämään lopulta sivuun loukkaantumisen vuoksi. Viikko sitten Kakko pääsi vihdoin pelaamaan ensimmäisen miesten maaottelunsa Tanskaa vastaan.

– Ihan hyvin on lähtenyt. Minut on lyöty nyt tuohon ykkösketjuun ja tulosta odotetaan, se on ihan selvä homma. Vahvuuteni ovat hyökkäyspäässä, joten uskon, että niitä pääsen käyttämään, Kakko kertoo.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan Kakon tilanteesta on käyty keskusteluja alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan Mika Marttilan kanssa. Myös Kakon itsensä mielipidettä on kysytty. Onko vielä mahdollista, että Kakko hyppäisikin nuorten mukaan kesken turnauksen?

– Kaapo on niin kauan A-maajoukkueen pelaaja kun Kaapo on A-maajoukkueen pelaaja. Sitä on turha spekuloida sen pidemmin, Jalonen vastaa kryptisesti.

Kaapo Kakko, Nuorten MM-kisat Vancouverissa 2019
Kaapo Kakko iski Suomen voittomaalin alle 20-vuotiaiden MM-finaalissa tammikuussa.Rich Lam/Stringer/Getty Images

Julkisuuteen tulleet sairaudet eivät haittaa pelaamista

Edes MM-kisat eivät vielä ole Kakon kauden päätepiste. NHL:n varaustilaus järjestetään kesäkuussa Vancouverissa, ja Kakko taistelee korkeimmasta varausnumerosta yhdysvaltalaisen Jack Hughesin kanssa.

Varaustilaisuuden järjestys arvottiin huhtikuun 9. päivä. Ensimmäisenä varaa New Jersey Devils ja toisena New York Rangers, joten Kakon tuleva osoite löytyy suurella todennäköisyydellä Yhdysvaltain itärannikolta.

– En ole sitä vielä miettinyt. Olimme Tanskassa, kun järjestys arvottiin. Siihen oli mielenkiintoista herätä, kyllä siitä keskustelua oli, Kakko sanoo.

Kakko yllätti hiljattain Keliakialiiton (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa kertomalla, että sairastaa keliakiaa ja diabetesta. Sairaudet löytyivät samassa verikokeessa viisi vuotta sitten.

– Minulla on ne jo hetken aikaa olleet. Olen pystynyt ihan samalla tavalla pelaamaan, ne eivät vaikuta peliini millään lailla. En näe, että niistä olisi mitään haittaa, Kakko sanoo.

Kakko tietää, että NHL:ssä pelaa paljon samoista sairauksista kärsiviä pelaajia. Asia on luonnollisesti noussut puheeksi keskusteluissa NHL-seurojen kanssa.

– Kykyjenetsijät ovat paljon kyselleet ja totta kai niistä (sairauksista) pitää sanoa. Olen myös sanonut, että ne eivät vaikuta pelaamiseeni, Kakko kuittaa.

Leijonat kohtaa tänään Norjan Nordic Cupin ottelussa Kokkolassa. Suora lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 18.

Lue myös:

Florida kielsi Barkovin MM-kisat – "Sinnitteli piinaavien vammojen kanssa"

Leijonat sai ensimmäiset vahvistuksensa Pohjois-Amerikasta – Barkov ja Koskinen eivät ole mukana

Ruotsi saamassa lisää NHL-avuja MM-kisoihin, Venäjän kova nippu vahvistuu entisestään

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat