Suora

  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks

TPS:lle historiallinen finaalivoitto – Classic meni nurin Tampereella

Salibandyliigan miesten loppuottelusarja mutkistui, kun haastaja TPS kavensi voitot 1-2:een kaatamalla mestari Classicin maalein 4-3 Tampereella.

urheilu
Classic vs TPS
Classic vs TPSSalibandyliitto

Ensi kertaa loppuotteluihin selvinnyt TPS repäisi ensimmäisen irtiottonsa toisessa erässä Mikko Hautaniemen ja Niklas Niirasen maaleilla, mutta Classic tunki rinnalle Eemeli Salinin ylivoimaosumalla ja Sami Johanssonin ohjauksella.

Classicilla oli ratkaisupaikka kolmannessa erässä, jolloin TPS:n maalitykki Miko Kailiala ajettiin kentältä hänen törmättyään vauhdilla Classic-vahti Lassi Torisevaan. Viiden minuutin ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi, ja sitten oli TPS:n vuoro.

Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Classicilta saivat yhtä aikaa Sami Johansson kahden minuutin jäähyn ja Eemeli Salin polvikontaktista punaisen kortin, joka tiesi TPS:lle kahden miehen ylivoimaa. Se tuott ratkaisun, kun Lassi Toriseva torjui Juho Sorrin matalan laukauksen eteensä ja pallon löysi ensimmäisenä Sami Saarinen nostaen turkulaiset johtoon ajassa 55.59.

– Ylivoimapeliä pitää tehostaa ja tunnemaltti säilyttää, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen mietti heti pelin päätyttyä Ruudun haastattelussa.

– Saatiin viiden minuutin tilaisuus ratkaista, mutta ei vaan pystytty käyttämään sitä, Kuitunen harmitteli.

– Peliillisesti tultiin vähän takapakkia, mutta luonne ratkaisi ja nyt otettiin, mitä piti ottaa, TPS-luotsi Jukka Ruotsalainen myhäili, eikä lähtenyt spekuloimaan Miko Kailialan punaista korttia.

– Kotona päättää vaimo ja kentällä tuomarit, enkä ole koko kautena lähtenyt miettimään tuomaritoimintaa.

Neljäs finaalikohtaaminen odottaa lauantaina klo 15 Turussa.

Kotimaisen palloilun Mestaruusputki valtaa Ylen kanavat viiden lajin mestaruuskamppailuilla – katso tästä pelipäivät

Lähteet: Salibandyliigan tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat