Pikkuleijonat menetti kolmen maalin johdon – Kanada järjesti tylyn oppitunnin

Pikkuleijonien terhakka ja tehokas alku ei kantanut loppuun saakka. Kanada nousi kolmen maalin takaa 5-3-voittoon MM-turnauksen avauspäivänä Ruotsissa.

urheilu
Pikkuleijonien vahva ote kirposi - näin Kanada hurjasteli ohi
Pikkuleijonien vahva ote kirposi - näin Kanada hurjasteli ohi

Pitkään näytti, että Suomella olisi mainiot voitonavaimet Uumajan MM-kisojen avausottelussaan Kanadaa vastaan. Vaahteralippupaidat osoittivat kuitenkin luonnetta ja tekivät kamppailun viisi viimeisintä osumaa nousten 5–3-voittoon.

Kaksijakoisessa ottelussa Suomen maalit viimeistelivät Aku Räty, Antti Saarela ja Anton Lundell. Roope Taponen torjui pelissä 35 laukausta, Kanadan Taylor Gauthier puolestaan 39.

Ottelun yksi merkittävin käännekohta oli toisen erän alivoimamaali, jolla Kanadan Jamieson Rees kavensi lukemat 1-3:een.

Pikkuleijonat sortui johtoasemassa turhiin jäähyihin ja päästi vastustajansa liian usein vastaiskuihin. Kanadan ykkösketju nosti joukkueensa lopulta voittoon, kun Brendan Tracey osui kahdesti ja ketjukaveri Peyton Krebs sinetöi loppunumerot tyhjiin.

Suomen alle 18-vuotiaiden joukkue kohtaa MM-kaukalossa perjantaina Tshekin torstaina maalein 4-3 nujertaneen Valko-Venäjän. Ottelu alkaa klo 20.30 ja sitä voi seurata suorana TV2:sta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat