Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Eurooppa-liigan välieräjoukkueet selvillä – Arsenal vahva, Frankfurt venyi

Chelsea, Arsenal, Frankfurt ja Valencia ovat edenneet jalkapallon Eurooppa-liigan välieriin.

urheilu
Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette AOP

Hyvin latautunut Arsenal ei jättänyt Seria A:n sarjakakkoselle Napolille juuri mitään mahdollisuuksia pelattuaan tasapainoisen vieraspelin Italiassa. Alexandre Lacazette toi tykkimiehille helpotusta osuttuaan vapaapotkusta avauspuoliajalla. Vain hetkeä aiemmin oli Aaron Ramsey nilkuttanut vierailta vaihtoon. Unai Emeryn Arsenal päihitti Napolin torstaina 1–0 (1-0) ja eteni neljän joukkoon yhteismaalein 3–0.

Chelsea oli voittanut vieraissa avausosassa tshekkiläisen Slavia Prahan 1–0 ja hoiti toisen osaottelun rutiinilla maalein 4–3 (4-1) edeten parin maalin marginaalilla välieriin. Voittajilta Pedro Rodriguez (5. ja 27.) osui kahdesti ja Olivier Giroud (17.) kerran. Slavia sohi yhden osuman omiin ja joukkueen tehopakkaus Petr Sevcik vastasi kahdesta maalista.

Illan venyjä oli Eintracht Frankfurt, joka haali Filip Kosticin ja Sebastian Roden maaleilla tarvittavan 2–0-kotivoiton edeten vierasmaaleilla (yhteismaalit 4–4) semifinaaleihin. Benficalle puolivälieräsarja oli karvas, sillä se johti pitkään, ylivoimaisella näytöksellä saksalaisseuraa kotiosassaan 4–1, mutta aivan lopussa toisessakin osassa osunut Sebastian Rode niittasi 2–4-kavennuksen. Se osoittautui lopulta kultaakin kalliimmaksi.

Espanjalaisseurojen välisessä puolivälierässä ei ollut epäselvyyttä paremmuudesta. Valencia kaatoi jälkimmäisessä osaottelussa Toni Laton ja Daniel Parejon onnistumisilla Villarrealin 2–0 (1-0) ja marssi välieriin yhteismaalein 5–1.

Eurooppa-liigan välierissä Chelsea matkaa Saksaan, jossa se kohtaa avausosassa 2. päivä toukokuuta Eintracht Frankfurtin. Arsenal puolestaan isännöi ensimmäisessä osassa Valenciaa. Toiset osat pelataan viikkoa myöhemmin 9. toukokuuta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat