Sidney Crosby ei lähde Kanadan MM-joukkueeseen

Sidney Crosby haluaa levätä eikä pelaa jääkiekon MM-kisoissa.

NHL
Sidney Crosby kuvassa
Sidney Crosby haluaa nyt levätä. AOP

Pittsburgh Penguinsin NHL-tähti Sidney Crosby ei lähde mukaan Kanadan joukkueeseen jääkiekon MM-kisoihin Slovakiaan. Crosby kertoi päätöksestään pari päivää sen jälkeen, kun Pittsburghin kausi päättyi NHL-pudotuspelien avauskierroksella New York Islandersia vastaan otteluvoitoin 0–4.

Crosbyn mukaan hänellä ei ole erityisiä loukkaantumisia, mutta hän haluaa käyttää kausien välisen ajan lepäämiseen.

– Yritän vain saada levosta kaiken irti. Minulla ei ole merkittäviä loukkaantumisia tai mitään sellaista. Kun ikää tulee lisää, on kaikkia pieniä vaivoja, joita yritän hoitaa, Crosby sanoi.

Crosby on edustanut Kanadaa MM-kisoissa vuosina 2006 ja 2015. Useimpina keväinä hänellä ei ole ollut edes mahdollisuutta MM-matkaan, koska Pittsburgh on edennyt pudotuspeleissä pitkälle.

Crosby on voittanut Stanley cupin Pittsburghissa vuosina 2009, 2016 ja 2017. Tällä kaudella kestomenestyjän taival päättyi heti ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

– On pettymys, että meillä on näin pitkä tauko kausien välissä. Siitä on vierähtänyt tovi, kun meillä on viimeksi ollut näin paljon aikaa. Yritän sulatella tätä vuotta.

Kanada ei toistaiseksi ole saanut MM-joukkueeseensa kovan luokan NHL-tähtiä.

Lue lisää:

Yhdysvallat väkevällä MM-nipulla Slovakiaan – Kane ja Eichel johtotähtinä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat