Kanada-tappion niellyt Pikkuleijonat hakee tänään avausvoittoaan joukkueesta, joka kukisti Tshekin: "Tempo ei varmaan tule tästä tippumaan"

Pikkuleijonat kohtaa perjantaina alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Valko-Venäjän. Suomi kärsi torstaina turnauksen avausottelussa 3–5- tappion Kanadalle.

jääkiekko
Mika Marttila
Mika Marttila.YLE

Pikkuleijonat avasi jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat tappiolla Kanadalle torstai-iltana. Suomi johti ottelua 3–0, mutta Kanada nousi lopulta 5–3-voittoon Ruotsin Uumajassa.

Pikkuleijonien päävalmentaja Mika Marttila piti näkemästään ensimmäisessä erässä, kun Suomi hallitsi peliä ja johti 2–0.

– Oltiin rohkeita, oltiin kiekollisia ja oltiin taitavia, Marttila kuvaili Pikkuleijonien ensimmäisen erän esitystä ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

Kanadan Jamieson Rees kavensi lukemat 1-3:een alivoimalla toisen erän alussa ajassa 24.55. Sen jälkeen Suomen peli alkoi sakkaamaan ja Kanada vei peliä omilla vahvuuksillaan.

– Kun aletaan juosta ympäri kenttää, niin se on Kanadan peliä. Olisi pitänyt olla malttia hyökkäyspelissä ja pitänyt puolustaa kurinalaisemmin, Marttila kertoo.

– Aloitus oli hyvä, mutta lopputulos oli kirmaiseva, ei auta kun purkaa peli, tiivisti Marttila.

Pikkuleijonien kapteeni Iivari Räsänen oli Marttilan kanssa samoilla linjoilla: peli kulki alussa erinomaisesti.

– Ensimmäinen erä oli rohkeaa lätkää, kauden parasta, summasi Räsänen.

Räsäsen mukaan ottelun toinen erä meni Kanadalle, mutta kolmas erä oli jälleen tasaista. Suomen maalit ottelussa viimeistelivät Aku Räty, Antti Saarela ja Anton Lundell.

Kanada-tappiota Pikkuleijonien ei tarvitse kauaa kuitenkaan hautoa, kun vastaan asettuu perjantaina Valko-Venäjä, joka kukisti Tshekin avausottelussaan torstaina 4–3.

– Se on kovasti luisteleva joukkue, joka tekee paljon töitä. Tempo ei varmaan tule tästä tippumaan. Huomenna pitää olla täydessä iskussa, Räsänen ennakoi.

Suomen ja Valko-Venäjän välinen ottelu alkaa kello 20.30 ja sitä voi seurata suorana TV2:sta.

Lue myös:

Pikkuleijonat menetti kolmen maalin johdon – Kanada järjesti tylyn oppitunnin

Kaapo Kakon hurja kausi on jatkumassa Slovakian kautta Vancouverin varaustilaisuuteen – "En miettinyt miesten kisoja vielä alkukaudesta"

Jukka Jalonen puhuu avoimesti Leijonien valmennuksen jokakeväisestä päänvaivasta – "Onhan se ihan hanurista"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat