1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten SM-liiga

Columbus haluaa Veini Vehviläisen: "Annetaan nyt pojan keskittyä loppuotteluihin"

Veini Vehviläisen taistot Oulun Kärpissä lienevät pelattu.

Kuva: AOP

Jääkiekon SM-liigafinaaleihin valmistautuva Oulun Kärpät joutuu todennäköisesti etsimään itselleen uuden aloittavan maalivahdin tulevalle kaudelle. Upean kauden pelannut Veini Vehviläinen on nimittäin haluttua pelaaja-ainesta Pohjois-Amerikan päässä. Columbus Blue Jakcetsin viime kesänä kuudennella kierroksella varaama Vehviläinen on tehnyt suuren vaikutuksen NHL-seuran johtoon.

Columbuksen GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen ei peittele toiveitaan 22-vuotiaan Vehviläisen suhteen.

– Onhan se ihan selvä asia, että me halutaan tuon tason maalivahti tänne, Kekäläinen sanoo Yle Urheilulle.

Columbuksen maalivahtitilanne on tulevan kauden osalta vielä pahasti levällään, mikä lienee osaltaan vaikuttamassa myös Vehviläisen päätöksiin. Sinitakkien nykyinen ykkösvahti Sergei Bobrovski on tiettävästi haluton tekemään seuraan jatkosopimusta, joten aloittavan maalivahdin paikka on tällä haavaa vahvasti auki. Toisaalta seuralla on useita nuoria maalivahteja organisaatiossaan.

Seuran nykyinen kakkosmaalivahti on Joonas Korpisalo, 24, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Sama on tilanne Sveitsistä kesken kauden napatun latvialaisen, Elvis Merzlikinsin, 25, kanssa. Ainoa sopimuksen alainen maalivahti ensi kaudeksi on farmijoukkue Clevelandissa pelannut Matiss Kivlenieks, 22, joka on hänkin latvialainen. Kuka jatkaa, lähteekö joku ja mikä on marssijärjestys, se selviää ajan kanssa, mutta Kekäläisen puheista huokuu halu Vehviläisen nappaamiseen.

– Annetaan nyt kuitenkin pojat keskittyä ensin loppuotteluihin, Kekäläinen totesi kysyttäessä mahdollisten neuvottelujen tilasta.

Vehviläinen pelasi Kärpissä runkosarjassa 38 ottelussa 93 torjuntaprosentilla sekä 1,58 päästettyjen maalien keskiarvolla. Välieräsarjassa HIFK:ta vastaan Vehviläinen oli erittäin vahva etenkin sarjan loppupuolella. Sen jälkeen, kun HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen arvosteli Vehviläisen pelaamista Telian suorassa lähetyksessä, JYP-kasvatti päästi taakseen kahdessa ottelussa vaivaisen yhden maalin.

Columbus sen sijaan pudotti tiistaina NHL-kauden kovimman jymypaukun pudottamalla pudotuspelien avauskierroksella historiallisen 62 voiton ja 128 pisteen runkosarjan pelanneen Tampa Bayn suoraan neljässä ottelussa.

Kärppien ja HPK:n loppuottelusarja käynnistyy lauantaina Oulusta.

Lue lisää:

Jarmo Kekäläisen kuluva kausi on ollut yhtä uhkapeliä, mutta Columbuksen jatkopaikka toi helpotuksen: "Onhan siinä selvä ero, laitatko vedonlyöntiin kiinni sata euroa vai koko talosi"

NHL:ssä nähtiin sensaatio: Kekäläisen johtama Columbus pudotti runkosarjan ylivoimaisen ykkösen