Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Emma Laine ja Anastasia Kulikova kaatoivat ykkössijoitetun Liettuan – Suomi pelaa Fed Cupin nousukarsinnassa lauantaina

Emma Laineen pelit jatkuvat lauantaina hänen uransa viimeisessä ammattilaistennisturnauksessa.

tennis
Suomen Fed Cup -joukkue
Suomen joukkue voitti lohkonsa Fed Cupissa.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Suomi on voittanut lohkonsa tenniksen Fed Cup -turnauksessa Helsingissä. Voitto ratkesi, kun nelinpelipari Emma Laine - Anastasia Kulikova kukisti tasaisessa ottelussa ykköseksi sijoitetun Liettuan Iveta Daujotaiten ja Joana Eidukonyten erin 7-6, 6-4.

Liettua kaatui perjantaina otteluvoitoin 2-1. Aiemmin päivällä pelatuissa kaksinpeleissä Mia Eklund joutui taipumaan Liettuan Daujotaitelle niukasti 2-6, 6-7. Suomen ykköspelaaja Anastasia Kulikova voitti liettualaisen Eidukonyten 6-2, 6-4.

Suomi pelaa lauantaina nousukarsinnassa B-lohkon voittanutta Kyprosta vastaan. Ottelun panoksena on nousu Fed Cupin Eurooppa/Afrikan kakkosryhmään.

Menestyksekkään tennisuransa Helsingin Fed Cup -turnaukseen päättävä Emma Laine kertoo, että joukkue on edennyt turnauksessa päivä kerrallaan, eikä ole vielä ehtinyt miettiä kovan Kyproksen kohtaamista.

– Nyt alkaa valmistautuminen huomiselle. Tunnen kuitenkin ykköspelaajan ja olen nähnyt heidän muutkin pelaajansa. Kova joukkue on vastassa, mutta mekin olemme myös tosi kovia, kommentoi Laine tiedotteessa.

Lauantaina Suomea vastaan asettuu Kypros, joka ei ole hävinnyt turnauksessa vielä otteluakaan. Kyproksen ykköspelaaja Raluca Serban (WTA -205) ja kakkospelaaja Eleni Louka ovat säväyttäneet varmoilla otteillaan Helsingin turnauksessa..

Juttua korjattu kello 18.55: Emma Laineen pari nelinpelissä oli Anastasia Kulikova.

Lue myös:

Malta oli suupala, tennisnaiset pelaavat perjantaina lohkovoitosta

Tällä viikolla tehdään suomalaista tennishistoriaa – tästä on kyse Helsingissä pelattavassa Fed Cupissa

Emma Laineen uralle on mahtunut paljon – tennisleiriltä 5-vuotiaana eräpalloon Venus Williamsia vastaan Roland Garrosilla

Lähteet: tennisliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat