MM-historiaa tehnyt cheermaajoukkue rikkoi viime vuonna Yhdysvaltojen ylivallan ja lähtee nyt kisoihin uudesta tilanteesta: "MM-kullan eteen on tehty kaikki"

Suomen naisten cheermaajoukkue lähtee uudessa tilanteessa Orlandossa käytäviin cheerleadingin MM-kisoihin. Aiempina vuosina Suomi oli haastaja, mutta viime vuonna Yhdysvaltojen valtakausi katkesi ja Suomi juhli maailmanmestaruutta.

Muu urheilu
Suomen cheer-joukkue semifinaaleissa.
Suomen Cheerleadingliitto

Suomen naiset tekivät viime vuonna cheerleadingin MM-historiaa. Koskaan aiemmin mikään muu maa kuin Yhdysvallat ei ollut voittanut naisten cheersarjan MM-kultaa.

– Koko yleisö oli meidän puolellamme, myös kansainvälinen yleisö ehkä jo halusi sitä, että valta rikotaan ja sinne ykkösijalle saadaan joku muu maa kuin Yhdysvallat, muistelee Suomen joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos.

– Tänä vuonna treenaminen on ollut vähän rennompaa, kun kaikki ovat uskoneet alusta asti, että tämä on nyt mahdollista. Kun MM-kulta on kerran saavutettu, on asiaan ollut helpompi suhtautua. Tosi kiva lähteä puolustamaan maailmanmestaruutta.

Suomen cheermaajoukkue on kasassa nyt neljättä vuotta päävalmentaja Maria Wahlroosin johdolla. Määrätietoinen työ on tuonut kaksi MM-hopeaa ja toivotun kultamitalin.

– Ollaan tehty superpitkäjänteistä työtä, joka on lähtenyt seuroista jo monta vuotta sitten. Kun vuonna 2016 koottiin uudestaan maajoukkue eri seurajoukkueista niin silloin asetettiin tavoitteeksi maailmanmestaruus, ja se on pidetty kirkkaana tavoitteena. Sen eteen on tehty kaikki, kertoo viime vuonna MM-kultaa juhlinut Emmi Reenkola.

Vaativat ohjelmat, lahjakkaat urheilijat, yhtenäinen joukkue

Cheerleadingista on tullut Suomessa huippusuosittu laji lasten ja nuorten keskuudessa. Suuret harrastajamäärät ruokkivat myös huippu-urheilua ja suomalaisjoukkueiden taso nousee koko ajan.

– Meillä on ihan mielettömän lahjakas joukkue, lahjakkaampi kuin ikinä aikaisemmin. Koska tämä on joukkuelaji, niin meidän vahvuus on se, että vietetään paljon aikaa porukalla. Ollaan leireilty seitsemän kertaa yhdessä, kertoo Reenkola.

– Kisaohjelmassa meillä on monipuoliset pyramidit, meillä on myös tosi vaikeat stuntit tänä vuonna ja koko 32:n urheilijan joukkueen taitotaso on korkea. Siinä meidän vahvuuksiamme, kuvailee joukkueeseen tauon jälkeen palannut Anna-Kaisa Lukkari.

Aiempina vuosina Suomi on lähtenyt haastamaan Yhdysvaltoja. Nyt Suomi lähtee kisaan ainoana tavoitteenaan uusia mestaruus. Joukkue on valmis kestämään suosikin paineet.

– Mennään tekemään oma suoritus, jota on päästy tässä jo moneen kertaan yhdessä harjoittelemaan. Se vaatii meiltä tottakai puhtaan suorituksen ja sillä puhtaalla suorituksella voidaan itsellemme tarjota mahdollisuus uusia maailmanmestaruus, Lukkari toteaa.

– Jos joku meille odotuksia asettaa, niin sehän on vaan tosi iso kunnia. Silloin muutkin luottavat siihen, että meistä on ykkössijaan vielä, Wahlroos kommentoi.

Suomella on Orlandossa 24.–26. huhtikuuta käytävissä MM-kisoissa kolme juniorijoukkuetta ja kolme aikuisten joukkuetta. Aikuisissa Suomea edustavat cheernaisten lisäksi tanssimaajoukkue ja sekajoukkueiden sarjassa Funky Teamin Gorillaz.

Lue myös:

Suomelle cheerleadingin MM-kultaa – "Tätä on tavoiteltu monta vuotta"

Cheer-naisten vuoden takainen hopeapettymys vaihtui kultajuhliin – "Tämä joukkue on täynnä uskomattomia urheilijoita"

Tällaisella huikaisevalla ohjelmalla cheer-naiset valloittivat historiallisen maailmanmestaruuden

Maailmanmestarit saapuivat Suomeen kannustushuutojen saattelemana: "Tällaisista hetkistä liikuttuu ja ymmärtää, mitä olemme saaneet aikaan"

MM-kulta virkisti Suomen cheerleadingia – "Vuosien täyttymyksen tulos"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat