Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Jymypaukku on valmis! Colorado pudotti Calgaryn, Rantaselle huimat tehot 2+1

Mikko Rantanen takoi tehot 2+1 ja Colorado marssi NHL:n läntisen konferenssin välieriin. Katso Rantasen näyttävä 5–1-osuma Calgaryn verkkoon kuvaa klikkaamalla!

NHL
Mikko Rantanen

Mikko Rantasen edustama Colorado Avalanche järjesti yllätyspaukun NHL:n pudotuspeleissä. Colorado jyräsi 5–1-vierasvoittoon Calgary Flamesista ja marssi läntisen konferenssin välieriin voitoin 4–1.

Rantasella oli jälleen huima 2+1 tehopisteen ilta. Rantanen teki Coloradon 2–0-maalin avauserässä ja iski vieraiden 5–1-osuman ylivoimalla kolmannen erän alussa. Hän kirjautti myös syöttöpisteen Colin Wilsonin toisen erän 3–1-osumaan.

Rantanen kuritti Calgarya ottelusarjassa toden teolla ja tehtaili viidessä kamppailussa komeat tehot 5+4.

– Tämä on iso juttu, mutta emme ole vielä maalissa. Kaikki ovat nälkäisiä. Tämänkin pelin jälkeen kaverit eivät juuri juhlineet. Tiedämme ettei tässä ole kaikki. Töitä on paljon jäljellä. Tämä oli vasta ensimmäinen askel, Rantanen sanoi NHL:n nettisivuilla.

Kovin monet eivät uskoneet Coloradoon, joka pääsi runkosarjasta viimeisenä joukkueena läntisen konferenssin pudotuspeleihin. Lännen ykkösjoukkue Calgary lähti ottelusarjaan selkeänä suosikkina, mutta ei löytänyt keinoja Rantasen ja kumppanien pysäyttämiseen.

– Sanotaan että ottelusarjan katkaiseminen on vaikeaa, etenkin 3–1-tilanteessa. Mielestäni tämä oli taas mahtava joukkuesuoritus. Pääsimme heti johtoon ja hoidimme homman loppuun, Rantanen sanoi.

Edellisen kerran Avalanche eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle 2008. Seuraavaksi Colorado kohtaa voittajan San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin välisestä ottelusarjasta, jota Vegas johtaa 3–2.

Calgaryn putoamisen myötä sekä itä- että länsilohkon runkosarjavoittajat ovat ulkona pudotuspeleistä, sillä Tampa Bayn tie nousi pystyyn jo aikaisemmin. Näin ei ole käynyt kertaakaan aiemmin sen jälkeen kun NHL:n joukkuemäärä laajeni kaudella 1967-1968.

Videon kuvalähde: Viasat.

Päivitys kello 9.55: Mikko Rantasen kommentit täydennetty.

Lue lisää:

Kasperi Kapanen nousi Toronton sankariksi – illan avausmaali kuumensi tunteita

NHL:n pudotuspeleissä ryhdistäytyneelle Carolinalle jo neljäs suomalaishyökkääjä – tekeekö Saarela seurahistoriaa?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat