Suora

  • Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo, mitä voittamiseen vaaditaan
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros

Ville Leskisestä ei tullut lupaavaa huippusprintteriä vaan SM-liigan tähtihyökkääjä: "Haluan tehdä pitkän uran ulkomaan kentillä"

Kärppien Ville Leskinen on tehnyt tuhoisaa jälkeä kotimaisilla liigajäillä.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ville Leskinen, Kärpät
Ville Leskinen on pelannut loistavan kauden Oulun Kärpissä. Tomi Hänninen

OULU. Ville Leskinen oli jo viime keväänä Kärppien mestarijoukkueen kovimpia tuloksentekijöitä hyökkäyspäässä ja tehokkaan laitahyökkääjän rooli joukkueessa on kaudella 2019 noussut entisestään, pudotuspelit mukaanlukien. Leskinen on niitä Kärppien pelaajia, joiden odotetaan kääntävän tulevat finaalipelit oululaisten eduksi. Hän haluaa korostaa, että SM-liigan loppuottelut ovat yksittäiselle pelaajalle täysin ainutlaatuisia tapahtumia.

– Joutuu kulkemaan pitkän tien ennenkuin pelaaja pääsee tähän pisteeseen. Nämä finaalit ovat siistejä juttuja. Juuri tänään mietin, että vastahan näitä pelejä pelattiin ja nyt ollaan taas tässä tilanteessa, Leskinen kertoo Yle Urheilulle.

– Voi olla, että näihin peleihin ei pääse enää koskaan uudestaan eli nyt on nautittava ja lyötävä kaikki likoon. Nyt ei tarvitse enää jännittää vaan antaa mennä vaan, hän jatkaa.

Leskisen ei ole tarvinnut puristaa tänä keväänä liiaksi mailaa saadakseen tulosta hyökkäyspäässä. Viisi maalia kertoo vauhdikkaan, huippunopean laitahyökkääjän pudotuspelivireestä, jossa korostuu nyt mahdollisimman rento ote.

– Omassa pelaamisessa ei tarvitse enää miettiä mitään liikoja vaan antaa mennä vaan. Nyt on enää viikko tai kaksi kautta jäljellä eli on lyötävä kaikki likoon, Leskinen muistuttaa.

Kovat tehot ja kova itseluottamus

Ville Leskisen räjähtävä luistelu ja tarkka viimeistelytaito ovat olleet kauden aikana tuhoisa yhdistelmä. Lähes 30 maalia runkosarjassa sekä huima teholukema (+31) ovat nostaneet Kärppä-hyökkääjän viimeistään nyt SM-liigapelaajien ehdottomaan kärkikaartiin.

– Minulla on hyvä luotto omiin kykyihini. Takana on tasainen kausi ja pudotuspelit ovat menneet hyvin. Nautin tällä hetkellä jääkiekosta enemmän kuin koskaan aiemmin omalla urallani ja nyt huipennus on vielä edessä, hän pohjustaa.

– Uskon, että pelaan tällä hetkellä urani parasta jääkiekkoa, ainakin tasaisinta kautta. Olen pystynyt joka ilta suorittamaan tasaisesti. Voi varmaankin sanoa, että menossa on urani huippuvireisin kausi.

Kärppien Ville Leskinen kiekossa.
Kärppien Ville Leskinen jäi runkosarjan pistepörssin kakkoseksi.Vesa Pöppönen / All Over Press

Huippunopeat kaukalokiiturit ovat usein olleet nuorempana nopeita myös pikajuoksuradalla. Leskinen ei viihtynyt yleisurheilukentillä eikä ollut mikään sprintterilahjakkuus. Suomalainen pikajuoksu ei siis menettänyt suurta lupausta.

– Taisi mennä sata metriä ehkä noin viiteentoista sekuntiin junnuna. Enpä ollut erityisen nopea siinä lajissa eikä ollut yhtään lahjoja siihen hommaan, hän naurahtaa.

Parhaan liigakauden jälkeen uusille urille?

25-vuotias Kärppä-hyökkääjä tähyää tämän kauden jälkeen jo muihin kaukaloihin, mikä on suomalaispelaajalle luonnollinen askel todellisen nappikauden jälkeen.

– Tavoitteeni ovat lähiaikoina ulkomaan kentillä ja vakiinnuttaa siellä oma pelipaikka sekä tehdä pitkä ura. Toki tähtään urallani mahdolisimman korkealle.

– Olen pelannut pari kautta hyvin, joten uskon, että nyt olisi aika lähteä katsomaan ulkomaan kaukaloita. Nyt olisi hyvä aika lähteä testaamaan missä oma taso menee kansainvälisesti, Leskinen sanoo kaartelematta.

Koska suomalaisten NHL-pelaajien mukanaolo kevään MM-joukkueessa näyttää tällä hetkellä olevan minimaalista, on Leskinen eittämättä varteenotettava hyökkääjäehdokas Leijonien kahteen kärkiketjuun.

– Katsotaan sitä myöhemmin, sillä nyt on pelejä vielä edessä. Katsotaan myöhemmin tuleeko kutsua vai ei. Maajoukkuepelit ovat menneet toistaiseksi ihan hyvin, joten olisi hienoa pukea Leijona-paita päälle arvokisoissa.

Kärppien ja HPK:n liigafinaalien avaustaisto Yle Puheessa kello 16.15.

Lue lisää:

Vaikuttava animaatio kertoo Kärppien ja Tapparan ylivoimasta, mutta HPK on jopa kolmas — mikä erottaa menestyjät SM-liigassa?

Veini Vehviläisen itseluottamus tapissa eikä aikaa liikene MM-kisapohdinnoille: "Olisi väärin ajatella nyt jotakin muuta kuin Kärppien menestystä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat