Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Suomalaistiimi Winstrike selvisi jatkoon – ENCEn taival Lontoon PUBG-turnauksessa päättyi pettymykseen

Winstrike Team taisteli tiensä kuudentoista parhaan joukkoon PUBG Global Summitissa. ENCEä ei puolestaan viikonlopun finaalivaiheessa nähdä.

e-urheilu
Lontoon ExCel-areena.
FACEIT

Kuusi suomalaista PlayerUnknown's Battlegroundsin huippupelaajaa nähdään viikonloppuna Lontoon Global Summit -suurturnauksen finaalivaiheessa. Lauantain ja sunnuntain aikana pelattaviin loppupeleihin selvisi yhteensä 16 joukkuetta.

Winstrike Teamin nelikko Teemu "Teme" Kokko, Joonas "Jorzki" Permanto, Joona "NOOKIE" Närvänen ja Olli "Tiikzu" Saarikoski sijoittui perjantain pudotuspelivaiheessa seitsemänneksi, kun kahdeksan parasta meni jatkoon.

Samu "Sambty" ja Jere "Jembty" Kauppisen edustama Team Liquid oli puolestaan lunastanut finaalipaikan jo alkuviikon lohkopeleistä.

– On tietenkin hyvät fiilikset, päästiin finaaleihin, aivan kuten jo aiemmin luvattiin. Mutta pahalta tuntuu tietenkin ENCEn puolesta. Kyllä olisi pitänyt saada kaikki suomalaiset jatkoon, Winstriken Olli "Tiikzu" Saarikoski totesi Yle E-urheilulle perjantain pelien jälkeen.

Winstrike Team
Venäläisorganisaatio Winstrike Teamin suomalaisnelikko nähdään PUBG Global Summitin finaaleissa.Winstrike Team

Kotimaisen suurorganisaation ENCEn pelit päättyivät pudotuspeleihin. Pisteiden valossa kelpo asemista päivään lähtenyt nelikko Miika ”miikaz” Kinnunen, Aki ”TRYFFELI” Minkkinen, Miro ”Rustanmar” Ruotsi sekä Saku ”SKUIJKE” Sajakoski ei vain saanut peliään kulkemaan, ja huonoakin tuuria oli.

Esimerkiksi viimeisessä kartassa kaikki oli vielä suomalaistiimien osalta avoinna. ENCE valitsema aloituspaikka koitui kuitenkin painajaismaisen huonoksi, ja lopulta suomalaiset joutuivat kiirehtimään alueelle veneteitse ja rutkasti myöhässä.

Vastustajatiimi oli reunalla passissa ja ENCE eliminointiin ratkaisupelistä sijalla 12. Winstrike oli päätöskartassa hienosti toinen, kun taas voittoon kaasutteli lopulta sijoituksissa juuri ENCEn ohittanut korealainen OP Gaming Rangers.

Finaalivaihe pelataan Lonton ExCel-areenalla ja kestää kaksi päivää. Lauantain ja sunnuntain aikana pelataan yhteensä kaksitoista ottelua, joiden aikana kerätyt sijoitus- ja kaatopisteet ynnätään yhteen. Lohkovaiheessa ja pudotuspeleissä kerätyt pisteet nollataan.

Voittajaksi kruunataan sunnuntain päätöspelin jälkeen viikonlopun aikana eniten pinnoja kerännyt joukkue. Tyylikkään palkintopokaalin lisäksi mestarijoukkue kuittaa 150 000 dollaria.

Global Summit -suurturnauksen finaalivaihe näkyy suorana Yle Areenassa 20.–21.4.. Lähetys alkaa molempina päivinä kello 14 ja otteluiden selostuksista vastaavat Matti "c0pter" Korvenmaa ja Pauli "M00onForrest" Anttila.

PUBG Global Summit: finaalit 20.–21.4.

Lauantai 20.4. | Yle Areena
14.15 ottelu 1 | Miramar
15.15 ottelu 2 | Miramar
16.15 ottelu 3 | Miramar
17.45 ottelu 4 | Erangel
18.45 ottelu 5 | Erangel
19.45 ottelu 6 | Erangel

Lue lisää:

Suomen PUBG-tähdet taistelevat mestaruudesta – Lontoon kisojen ratkaisupelit suorana Ylellä

PUBG on e-urheilun Nälkäpeli – tästä jännittävässä selviytymisräiskinnässä on kyse

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat