Tennisnaiset varmistivat Helsingin Fed Cup -turnauksen voiton – Emma Laineen uran päätösottelua ei tarvinnut pelata

Suomi nousee turnausvoitollaan Fed Cupin Eurooppa/Afrikan kakkosryhmään.

tennis
Suomen joukkue tennis fed cup
Suomen joukkue juhli tenniksen Fed Cup -turnauksen voittoa lauantaina Helsingissä.Tennisliitto

Suomen joukkue on voittanut Fed Cup-turnauksen Helsingissä. Suomen joukkue varmisti lauantaina voiton Kyproksesta voitettuaan molemmat kaksinpeliottelut.

Mia Eklund kukisti ensin Eleni Loukan erin 6–1, 4–6, 6–3. Toisessa kaksinpeliottelussa Suomen ykköspelaajan, Anastasia Kulikovan (WTA -539), vastustajaksi asettui Kyproksen Raluca Serban (WTA -205). Kulikova voitti ottelun 6–3, 6–7, 6–3 ja varmisti Suomen voiton ennen nelinpeliottelua.

– Pelasin todella hyvin! Tavoitteeni oli tehdä Emma ylpeäksi – en voinut luovuttaa, kun tiesin kyseessä olevan Emman viimeinen ottelu ammattilaiskentillä. Yleisö oli jälleen mahtava, kiitos kaikille, kertoi Kulikova Tennisliiton tiedotteessa.

Suomen kaikkien aikojen menestynein naispelaaja Emma Laine päätti uransa tämän viikon kotiturnaukseen. Suomen Fed Cup -joukkueen kapteeni Laine pelasi turnauksessa nelinpelejä, joista Suomi voitti jokaisen. Lauantaina Laineen ei enää tarvinnut tulla kentälle, sillä Suomen turnausvoitto oli jo ratkennut.

– Mahtavat fiilikset! En ole koko urani aikana ollut mukana tällaisessa joukkueessa missä olen ollut viimeisen kahden viikon ajan. Ihan sanaton fiilis, kertoi tyytyväinen kapteeni Laine.

Emma Laine
Emma Laine jätti jäähyväisensä ammattilaiskentille.Tennisliitto

Suomi voitti perjantaina A-lohkon, kun se kaatoi Liettuan 2–1. B-lohkon voittanut Kypros ei ollut hävinnyt turnauksessa otteluakaan ennen lauantaita.

Suomi nousee turnausvoitollaan Fed Cupin Eurooppa/Afrikan kakkosryhmään.

– Olen vain keskittynyt näihin peleihin ja olen elänyt hetkessä. Otteluiden päätyttyä olin vain todella iloinen, että onnistuimme tavoitteessamme eli nousussa II-ryhmään. Sitten vasta loppuseremoniassa muistin, että kyseessä tosiaan oli viimeinen otteluni. Tällä hetkellä päällimmäiset tuntemukseni ovat ylpeys tästä joukkueesta ja hienoista viikoista yhdessä. Tämä päivä kruunasi kaiken, päätti Laine.

Lue myös:

Emma Laineen uralle on mahtunut paljon – tennisleiriltä 5-vuotiaana eräpalloon Venus Williamsia vastaan Roland Garrosilla

Kommentti: Emma Laineen paras taso on monilta unohtunut

Emma Laine lopettaa tennisuransa, viimeiset pelit nähdään Helsingissä kotiyleisön edessä

Emma Laine ja Anastasia Kulikova kaatoivat ykkössijoitetun Liettuan – Suomi pelaa Fed Cupin nousukarsinnassa lauantaina

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat