Aleksi Saarela debytoi nelosketjussa NHL-mestaria vastaan – katso Carolinan mielenkiintoiset ketjut

Aleksi Saarela, 22, tekee NHL-debyyttinsä kovassa paikassa sunnuntaiaamuna Washingtonissa. Hän kantaa pelinumeroa 15, jota aiemmin suomalaisista on käyttänyt Carolinassa Tuomo Ruutu.

urheilu
Aleksi Saarela
Aleksi SaarelaCarolina Hurricanesin twitter-tili

Carolina Hurricanes on jo nyt voittanut tällä kaudella enemmän NHL-pudotuspelejä kuin runkosarjassa loistaneet Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins ja Calgary Flames yhteensä.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen viides yhteenotto pelataan hallitsevan NHL-mestari Washingtonin kotiyleisön edessä ja mielenkiintoinen kamppailu alkaa varhain sunnuntaiaamuna klo 03 Suomen aikaa.

Ottelusarja on haastaja Carolinan ja suosikki Washingtonin välillä 2-2. Neljällä voitolla yltää toiselle playoffskierrokselle.

Aleksi Saarela on uusi kasvo Hurricanesin kannattajille ja myös useimmille NHL-seuran pelaajista. Nuori suomalainen pelaa harjoituksien perusteella Carolinan nelosketjussa, kun Jordan Martinook kärsii alavartalovammasta.

Hyvänä maalintekijänä AHL-tasolla kunnostautuneelta Saarelalta vaaditaan sopeutumiskykyä, sillä hän joutuu debytoimaan NHL:ssä pudotuspelien kiihkeimmässä vaiheessa eri roolissa, missä on on tottunut normaalisti pelaamaan.

Carolinan hyökkäksessä vastuuta kantavat suomalaisista myös Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Saku Mäenalanen.

Carolinan ketjut jäätreenien pohjalta

Niederreiter-Aho-Teravainen
Foegele-Staal-Williams
McGinn-Wallmark-Mäenalanen
Saarela-McKegg-Brown

Slavin-Hamilton
Pesce-Faulk
de Haan-van Riemsdyk

Mrazek (McElhinney)

NHL-otteluiden seuranta täältä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat