Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Tatlin suuri ilta päättyi karvaissa tunnelmissa – "Lopez osui bravuurilyönnillään"

Valmentaja Pekka Mäki totesi, että Teofimo Lopezin tyrmäysisku tuli juuri siinä vaiheessa, kun Edis Tatlin tarkoituksena oli lisätä höyryjä koneeeseen.

nyrkkeily
Edis Tatli kuvassa
Edis Tatli tyrmättiin viidennessä erässä. AOP

Edis Tatlin suuri ilta sai kirvelevän päätöksen, kun yhdysvaltalainen Teofimo Lopez tyrmäsi suomalaisnyrkkeilijän kevyen sarjan kamppailussa New Yorkin Madison Square Gardenissa. Ottelu päättyi viidennessä erässä.

Tatlin valmentaja Pekka Mäki kertoi, että suunnitelmissa oli tarkkailla tilannetta ensimmäisissä erissä ja lähteä hyökkäämään myöhemmässä vaiheessa. Ottelusta oli suunniteltu 12-eräistä.

– Edis (Tatli) oli ottelun alussa melko passiivinen, ehkä olisi pitänyt olla hiukan aktiivisempi. Tarkoituksemme oli kääntää painostavampaan suuntaan viidennestä tai kuudennesta erästä alkaen. Mutta Lopez osui bravuurilyönnillään Tatlin vatsaan, Mäki kertasi ottelun päättänyttä tyrmäysiskua.

– Eipä siinä paljon seliteltävää jäänyt. Harmi, että ottelu päättyi näin nopeasti. Tuollainen vatsaisku tekee todella kipeää eikä sellaisista toivuta nopeasti, Mäki kommentoi.

Lopezin koviin iskuihin oli valmistauduttu huolellisesti.

– Lopez ei tehnyt oikeastaan mitään yllättävää. Olimme hyvin tietoisia siitä, että vastassa olisi kovalyöntinen kaveri. Emme aikoneet lähteä tappelemaan ihan alussa, vaan tarkoituksena oli antaa Lopezin päästellä ensin höyryjä, Mäki kertoi.

Tatlilla oli pitkä ottelutauko ennen Lopez-kamppailua, mutta Mäen mukaan valmistautuminen taistoon onnistui kuitenkin hyvin.

– Tämä oli meille nyt niin hyvä mahdollisuus, että tilaisuus oli käytettävä. Valitettavasti nyt kävi näin, että tuli tappio, Mäki mietti.

Tatlin uraa on rakennettu tähtäimessä pääsy kevyen sarjan MM-otteluun. Tyrmäystappio Lopezille mutkistaa suunnitelmia tuntuvasti.

– Ottelusta on kulunut nyt vain parisen tuntia eikä tässä ole vielä tulevaisuuden suunnitelmia. Nyt pitää toipua vähän aikaa tästä tappiosta ja pettymyksestä, Mäki kuittasi kysymyksen tulevaisuudesta.

Lue lisää:

"Pehmitin häntä ensin ja sitten viimeistelin homman" – Edis Tatlin tyrmännyt Lopez haluaa seuraavaksi MM-otteluun

Edis Tatli tyrmättiin! Lopez ratkaisi viidennessä erässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat