Suora

  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lainetta ja Jetsiä odottavat vaikeat kysymykset

Winnipeg Jetsin lento päättyi jo varhaisessa vaiheessa NHL-pudotuspeleissä.

NHL
Patrik Laine pettyneenä kuvassa
Patrik Laine pettyneissä tunnelmissa. AOP

Patrik Laineen ja Winnipeg Jetsin NHL-kausi päättyi lauantaina 2–3-tappioon St. Louis Bluesille, joka meni Stanley Cupin pudotuspelien toiselle kierrokselle voitoin 4–2. Pettymystä seuraavat vaikeat kysymykset Laineen ja Jetsin tulevaisuudesta.

Odotukset Winnipegissä kohosivat viime kaudella kohti taivaita, kun Jets keräsi vuosi sitten NHL:n toiseksi parhaan voittosuhteen runkosarjassa ja eteni pudotuspeleissä länsilohkon finaaleihin, joissa Vegas Golden Knights pudotti sen viidessä ottelussa.

Tällä kaudella Jetsin lento sakkasi tähdistöpelin jälkeen. Runkosarjan viimeisistä seitsemästä pelistään joukkue voitti vain kaksi varsinaisella peliajalla. Blues puolestaan keräsi NHL:n parhaan voittosuhteen tähdistöpelitauon jälkeen.

- On tietenkin mukava tulla pudotuspeleihin todella hyvää kiekkoa pelaten. Sen näkee näistä kavereista ja muutamista muista joukkueista. Viime vuonna meillä oli mielestäni paljon itseluottamusta ja pelasimme paremmin pudotuspeleihin tullessamme, kun taas tänä vuonna jouduimme kamppailemaan itseluottamuksemme kanssa. Meillä oli vaikeuksia voittaa pelejä. On vaikea tulla pudotuspeleihin sillä tavalla, hyökkääjä Bryan Little sanoi NHL:n sivuilla.

Laineen kehityskäyrä oli samankaltainen kuin koko joukkueen. Hänen maalimääräkseen perussarjassa jäi 30, kun edelliskaudella hän oli liigan toiseksi paras maalintekijä 44 maalilla.

Laine ei saanut aikaan osumia pudotuspelien kolmessa viimeisessä pelissä, mikä ei ole neuvotteluvaltti edessä olevissa jatkosopimusneuvotteluissa. Laineen tulokassopimus päättyy tähän kauteen ja hänen toiveissaan on merkittävä palkankorotus.

Laineen lisäksi Jetsin pelaajista kuusi muuta on tulossa rajoitetusti vapaiksi agenteiksi ja kuusi täysin vapaiksi agenteiksi. Osa heistä päätynee muihin joukkueisiin, mikä voi avata ensi kaudella peliaikaa muun muassa Jetsin omistamille nuorille suomalaisille Kristian Vesalaiselle ja Sami Nikulle.

Lue lisää:

Patrik Laine ja Winnipeg Jets passitettiin kesälomalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat