Katso suorana: Pikkuleijonat hävisi Tshekille

Seuraa Suomen ja Tshekin välistä ottelua suorana Yle Areenasta tai televisiosta TV2:lta.

jääkiekko
Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki

Suomi jatkaa jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnausta Uumajassa ottelulla Tshekkiä vastaan. Pikkuleijonat on ei ole voittanut turnauksessa vielä peliäkään.

Pikkuleijonien kokoonpanossa suurin muutos on tolppien välissä. OHL:ssä Windsor Spitfiresin joukkueessa kiekkoja torjuva Kari Piiroinen avaa turnauksensa Tshekkiä vastaan. Aiemmissa otteluissa torjuntavastuussa oli HIFK:n Roope Taponen.

– Kari aloittaa turnauksen tänään voittavasti, päävalmentaja Mika Marttila painotti Yle Urheilulle.

Avausottelussa Suomi johti Kanadaa parhaimmillaan kolmella maalilla, mutta lopulta Kanada nousi takaa ohi. Alkusarjan toisessa pelissä Valko-Venäjä yllätti suomalaiset täysin. Suomi nousi kolmannessa erässä vielä maalin päähän, mutta loppulukemat kirjattiin Valko-Venäjälle 4–3.

– Voittoon vaaditaan tasaisuutta. Peli on pilkottava korkeintaan viiden minuutin vaiheiksi. Emme voi miettiä, mitä toisessa tai kolmannessa erässä tapahtuu, vaan meidän on elettävä hetkessä, Marttila korosti.

Suomen sunnuntainen vastustaja Tshekki hävisi turnauksen avausottelunsa Valko-Venäjälle samoin lukemin. Tshekki on lohkossa Suomen edellä kolmessa pisteessä, sillä joukkue voitti toisessa pelissään Sveitsin lukemin 7–4.

Pikkuleijonien kannalta ottelun panokset ovat suuret. Tappio tarkoittaisi sitä, että Suomi voi sijoittua alkulohkossa parhaimmillaankin vasta neljänneksi. Näin ollen sinivalkoisten mahdollinen puolivälierävastustaja olisi todennäköisesti kisojen suuri ennakkosuosikki Yhdysvallat, joka on tällä hetkellä B-lohkon piikkipaikalla.

Yhdysvallat pelaa samaan aikaan Suomen kanssa tärkeän ottelun Venäjää vastaan, joka on yhdysvaltalaisryhmän tapaan voittanut alkulohkon molemmat ottelunsa.

Tappiolla Suomi on myös vaarassa joutua putoamiskarsintaan. Näin kävisi, mikäli Suomi ei voita tiistaina pelattavassa viimeisessä kamppailussa Sveitsiä.

Suomen kokoonpano Tshekkiä vastaan:

Maalilla:
30 Kari Piiroinen

Varalla:
1 Roope Taponen

1:
36 Patrik Puistola – 35 Juuso Pärssinen – 15 Antti Saarela
2 Mikko Kokkonen – 25 Ville Heinola

2:
10 Leevi Aaltonen – 20 Anton Lundell – 32 Tuukka Tieksola
6 Santeri Hatakka – 7 Antti Tuomisto

3:
18 Mikko Petman – 24 Aatu Räty – 21 Aku Räty
4 Iivari Räsänen – 5 Topi Niemelä

4:
34 Aarne Intonen – 28 Roni Hirvonen – 19 Veeti Miettinen
3 Kalle Loponen

13. hyökkääjä:
22 Kasper Simontaival

Lue myös:

Pikkuleijonien loput kisapassit leimattiin – Kaapo Kakkoa ei enää odoteta joukkueeseen

Valko-Venäjä yllätti Pikkuleijonat – "Olimme alussa aika lapasia"

Pikkuleijonat menetti kolmen maalin johdon – Kanada järjesti tylyn oppitunnin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat