Suora

 • Kouluviestikarnevaali
 • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
 • Elävä arkisto esittää
 • Voimistelun SM, joukkuevoimistelu
 • Kultainen keihäs
 • Käsipalloliiga, miesten 5. loppuottelu Cocks - Dicken
 • Käsipalloliiga: miesten 5. loppuottelu Cocks - Dicken
 • Elävä arkisto esittää
 • Voimistelun SM, rytminen
 • Urheiluruutu
 • Akrobatiavoimistelun SM
 • Yleisurheilun Kultainen keihäs
 • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Peli-Karhut punnersi voiton jännitysnäytelmässä – Kotkassa juhlitaan Suomen mestaruutta toista kertaa peräkkäin

Finaalisarja katkesi voitoin 3-1.

koripallo
Peli-Karhut Lehtikuva
Peli-Karhut juhlii Suomen mestaruutta 21. huhtikuuta 2019.Ville Vuorinen / Lehtikuva

Kotkalainen Peli-Karhut on voittanut naisten koripallon Suomen mestaruuden. Mestaruus ratkesi, kun PeKa kukisti lappeenrantalaisen Catzin sunnuntaina niukasti 73–71 Lappeenrannassa. PeKa otti finaalisarjan nimiinsä voitoin 3–1.

Catz pelasi ottelun ensiminuutit hieman PeKaa paremmin. Lappeenrantalaisten kokenut laituri Elena Reshetko teki joukkueensa ensimmäisen jakson 19 pisteestä peräti yhdeksän. PeKa aloitti yhtä vahvasti ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli tasan 19–19.

Toisella neljänneksellä joukkueet tehtailivat pisteitä tasatahtiin. PeKa jatkoi erinomaista joukkuepeliään ja piti hyökkäyksensä rauhallisina. Catz tukeutui Reshetkon hyvän vireen jatkumiseen ja Roosa Kososen tarkkaan vapaaheittämiseen.

Ottelun toiselle puoliskolle siirryttiin jälleen tasapisteissä, 37–37. Peli-Karhujen amerikkalaisvahvistus Brittany Starlingin heitot alkoivat upota yksi toisensa jälkeen. Kotkalaiset nousivat kahdeksan pisteen etumatkalle 62–54.

Pelin tempo nopeutui viimeisen jakson alussa. PeKan takamies Brooke McCarty-Williams ja venezuelalaisvahvistus Daniela Wallen venyttivät eron jo 12 pisteeseen, mutta kotijoukkueen Valencia McFarlandilla oli vielä sanansa sanottavana.

Catzin amerikkalaispelaaja upotti kolme kahden pisteen heittoa puolentoista minuutin sisään. Myös Aleighsa Welch, Roosa Kosonen ja Petra Noponen onnistuivat tiukassa paikassa ja palauttivat toiveet finaalisarjan venyttämisestä viidenteen otteluun.

PeKa-luotsi Roope Mäkelä otti aikalisän, kun peliaikaa oli jäljellä 21 sekuntia ja tilanne 72-71 kotkalaisten eduksi.

PeKan Laura Lehtoranta onnistui vapaaheitossa. Catz sai lopussa mahdollisuuden tasoittaa pisteet, mutta PeKan Starling otti levypallon sekunti ennen pillin vihellystä. Peli-Karhut voitti trillerin lukemin 73-71.

– Ei tätä oikein vielä tajuakaan. Tämä oli sellainen peli, joka meni ylä- ja alamäkeä. Nämä kolme viimeistä peliä olivat lotossa ja se (mestaruus) kääntyi meille, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä kommentoi Yle Urheilulle.

Peli-Karhut juhlii Suomen mestaruutta toista kertaa putkeen. 26 pistettä naputtaneelle Brittany Starlingille Suomen mestaruus oli ensimmäinen.

– Olen todella iloinen, että joukkue taisteli läpi kaikkien vastoinkäymisten, ja selvitimme tiemme tämän vaiheikkaan pelin läpi mestareiksi. On upeaa, että valmentajat luottivat osaamiseeni ja halusivat minut tänne. Sanattomaksi vetää, Starling iloitsee.

Peli-Karhut
Peli-Karhut on koripallon Suomen mestari 2019.Ville Vuorinen / Lehtikuva

Mestaruusputki Ylen kanavilla 5.4.-30.5. Ohjelman ja suorat lähetykset löydät Yle Areenasta.

Lue myös:

Kotimaisen palloilun Mestaruusputki valtaa Ylen kanavat viiden lajin mestaruuskamppailuilla – katso tästä pelipäivät

Catz siirsi naisten koripallomestaruuden ratkeamista – "Meidän täytyi vain pelata ja jättää kaikki kentälle"

PeKa nousi Catzin rinnalle ja vei ottelun jatkoajalla – naisten koripallomestaruus enää yhden voiton päässä

NBA-treenileiri saa odottaa, kun taistellaan Suomen mestaruudesta – PeKan pelinrakentaja hyppää suoraan Kotkasta Dallasiin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat