Suora

  • Veikkausliigan päätöskierros
  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Purjehtija Oskari Muhonen oli Genovan maailmancupissa neljäs, vaikka sai keltaista lippua: "Hölmöilyä oli liikaa"

Olympiapaikkaa metsästävä Oskari Muhonen suuntaa nokkansa saman tien kohti Ateenan EM-kisoja.

purjehdus
Oskari Muhonen.
Oskari Muhonen.Sailing Team Finland

Suomalaispurjehtija Oskari Muhonen sijoittui neljänneksi Italian Genovassa kevyttuulisessa maailmancupissa sunnuntaina. Finnjollissa kilpaileva suomalainen oli mitalilähdössä toinen.

– Mitalilähtö oli ihan jees, sillä sain vaikean alun jälkeen otettua kiinni ne veneet, jotka olivat kiinniotettavissa. Se ei valitettavasti riittänyt nousuun kolmen parhaan joukkoon, Muhonen kertoo Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotteessa.

Toista vuottaan Suomen maajoukkueessa purjehtiva Muhonen jatkoi Genovassa hyviä esityksiään: maailmancupin avauskilpailussa Miamissa helmikuun alussa hän teki Floridan vesillä hurjan nousun ja voitti mitalilähdön.

Genovassa 21-vuotias Muhonen johti regattaa alkupäivien jälkeen, mutta protestikäsittelyn mukanaan tuoma diskaus ja kaksi keltaista lippua kerryttivät Muhosen pistepottia liikaa. Lopulta kolmas sija jäi kuuden pisteen päähän.

– Purjehduksellisesti viikko oli ihan hyvää tekemistä, mutta muuta hölmöilyä oli liikaa, Muhonen kommentoi.

Muhonen suuntaa jo sunnuntai-iltana veneineen kohti Ateenaa, jossa Finnjollat kilpailevat Tokion 2020 olympiamaapaikoista ja Euroopan mestaruudesta 13.–18. toukokuuta. Olympiapaikkaa Finnjolliin tavoittelee myös kolminkertainen olympiakävijä Tapio Nirkko. Jos Suomi saa maapaikan olympialaisissa, joutuvat Nirkko ja Muhonen taistelemaan paikasta Tokion kisakoneessa.

– Olin syksyllä kahdella leirillä Ateenassa, ja nyt on ohjelmassa vielä yksi leiri ennen kisoja, alkuvuoden maailmancupissa hyvässä vireessä ollut Muhonen sanoo.

Muhonen voitti vuonna 2017 Finnjolla-luokan alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Muut suomalaiset eivät yltäneet Genovassa mitalilähtöihin.

Lue myös:

Kolminkertainen olympiakävijä ja maailmancupissa säväyttänyt nuori lupaus kamppailevat paikasta Finnjollan viimeiseen olympiapurjehdukseen

Upea purjehdusyllätys! Nuori suomalaislupaus voitti maailmancupissa mitalilähdön ja nousi hopealle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat