Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Tshekillä oli varaa tehdä tehotonta Suomea vastaan omakin maali – Pikkuleijonien kapteeni uskoo silti täyskäännökseen: "Me pystymme siihen"

Iivari Räsänen ei ollut täysin pettynyt Suomen esitykseen Tshekkiä vastaan.

jääkiekko
Tshekki kaunisteli lukemia molempiin päihin
Tshekki kaunisteli lukemia molempiin päihin

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien urakka MM-jäillä on ollut tähän mennessä synkeä. Joukkue on hävinnyt jokaisen alkusarjan kolmesta pelistään.

Sunnuntaina Pikkuleijonat taipui Tshekille lukemin 2–4. Kapteeni Iivari Räsänen näki kamppailussa kuitenkin myös jotain hyvää.

– Ei se ollut ihan surkea peli, Räsänen sanaili Yle Urheilulle.

Hyvää ottelussa oli ainakin se, että Pikkuleijonat pystyi hallitsemaan ottelua ja luomaan riittävästi maalipaikkoja. Toisaalta näitä paikkoja Suomi ei onnistunut hyödyntämään Patrik Puistolan tekemää osumaa lukuunottamatta.

Kuvaavaa olikin, että Tshekillä oli varaa lyödä kiekko pelin lopussa myös omaan maaliin. Aku Rädylle merkitty osuma ei suomalaisten maalintekopaineita lieventänyt.

Muutamista tolppalaukauksista huolimatta Pikkuleijonat ei voi piiloutua huonon tuurinkaan taakse. Maalinteko on tökkinyt – ja pahasti.

– Ei se ole sattumaa, että kaverin molari on valittu meitä vastaan kaksi kertaa peräkkäin parhaaksi pelaajaksi, Räsänen harmitteli.

Suomella on nyt tiistaihin asti aikaa koota rivinsä.

– Meillä on vielä yksi peli alkusarjaa jäljellä. Se on voitettava, jos haluamme jatkoon, Räsänen muistutti.

Tappio Sveitsille tarkoittaisi joutumista putoamiskarsintaan. Toisaalta voitolla Suomi pääsisi puolivälieriin, jossa vastaan luistelisi Yhdysvallat, jonka Pikkuleijonat kukisti kertaalleen valmistavissa otteluissa.

Kapteeni luottaa siihen, että joukkue onnistuu vielä kääntämään kurssinsa.

– Ei se ole helppoa, mutta se pitää vain tehdä. Me pystymme siihen, Räsänen korosti.

Korjaus klo 20.55: Suomen toinen maali merkittiin Santeri Hatakan sijasta Aku Rädylle.

Lue myös:

Pikkuleijonat hävisi Tshekille! Tehoton Suomi toipui salamamaalista, mutta otti liikaa jäähyjä – katso tästä kooste ottelun tapahtumista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat