Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lämmin karhuhalaus jäähallin uumenissa kertoi paljon – Suomen mestaruudesta tulisesti taistelevat valmentajat ovat hyviä ystäviä, jotka joutuivat katkaisemaan yhteydenpitonsa

Mikko Manner ja Antti Pennanen tutustuivat vuosia sitten valmentajakoulutuksessa. Työ maajoukkueessa on lähentänyt liigavalmentajien välejä entisestään.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Manner
Kärppien päävalmentaja Mikko Manner elää tunteella pelissä.AOP

Ohikiitävä hetki Raksilan jäähallin uumenissa kertoi paljon. Kärppien ja HPK:n päävalmentajat kohtasivat toisensa pari tuntia ennen SM-liigan ensimmäistä loppuottelua lämpimissä merkeissä.

Mikko Manner ja Antti Pennanen rutistivat tunteikkaan karhuhalauksen ennen kuin lähtivät keskittymään joukkueidensa pariin. Finaalijoukkueiden valmentajat ovat hyviä ystäviä.

Halauksen jälkeen Pennanen vielä huikkasi Mannerille, että nähdään Tshekissä. Tällä hän viittasi edessä oleviin MM-kisoihin, jotka tosin pelataan Slovakiassa. Finaalisarja pitäisi saada nopeasti katki, että maajoukkueen apuvalmentajat ehtisivät Leijonien mukaan ensi viikon EHT-turnaukseen Tshekkiin.

Joka tapauksessa kaksikon ystävyys on tauolla käynnissä olevan finaalisarjan ajan.

– Olemme ystäviä, mutta annamme toisillemme työrauhan näihin finaaleihin. Sitten kun Slovakiaan lähdetään, menemme taas yhdessä rintamassa, Kärppien päävalmentaja Manner linjasi.

Manner ja HPK:n päävalmentaja Pennanen tutustuivat toisiinsa aikoinaan Jääkiekkoliiton valmentajakoulutuksessa. Kaksikon ystävyys on syventynyt tällä kaudella, kun he ovat olleet mukana Suomen maajoukkueessa Jukka Jalosen valmennustiimissä.

– Maajoukkue on yhdistänyt meitä ja olemme käyneet siellä paljon keskusteluita. Molemmat tuntevat toisensa hyvin ja eniten se näkyy siinä, että molemmat joukkueet pelaavat hyvin samantyyppistä jääkiekkoa, Pennanen sanoi.

Antti Pennanen
Antti Pennanen kehui Kärppien pelitapaa.AOP

Ylilyöntejä tuskin nähdään

Pudotuspelit ovat kiekkokauden parasta aikaa ja pudotuspelien ytimessä on tunne. Joukkueet taistelevat mestaruudesta, jota varten on tehty töitä lähes vuoden verran.

Monesti tunne läikkyy yli ja otteluiden jälkeen kuullaan jos jonkinlaisia sanasotia. Tällä kaudella finaalijoukkueiden valmentajilta on turha odottaa kovasanaisia julkisia välienselvittelyjä.

Kaksikon välillä vallitsee syvä kunnioitus, mikä tarkoittaa, että suuria ylilyöntejä tuskin nähdään.

Lauantaina pelatussa ensimmäisessä finaalissa penkin takana nähtiin tosin voimakkaasti peliin eläytynyt Manner, kun Kärpät voitti kotiottelunsa 4–1.

Kärpät-luotsi ei ajattele valmentavansa finaalissa ystäväänsä vastaan.

– Valmentaja vastaan valmentaja me kumminkin olemme. Molemmat yrittävät auttaa joukkueita mahdollisimman hyvin ja molemmilla on kunnioitus toistensa joukkueita kohtaan.

– Se kumman joukkue onnistuu ottamaan neljä voittoa, on tämän vuoden paras. Toisen rooliksi jää nostaa lakki pois päästä ja onnitella aidosti, Manner totesi.

Voiko ystävyydestä olla sitten hyötyä tulikuumassa finaalikamppailussa?

Pennanen ja Manner tietävät todennäköisesti toistensa heikot kohdat ja salaiset aseet, koska he ovat käyneet etenkin tämän kauden aikana paljon ajatustenvaihtoa maajoukkuetapahtumien yhteydessä.

Toisen tuntemisesta voi olla hyötyä, sanoo Pennanen, mutta muistuttaa, ettei tässä finaalisarjassa ole kyse valmentajien kaksintaistelusta.

– Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä enemmän tämä on pelaajien peli. Pelaajien kyky pelata, nauttia hetkestä ja saada itsestään kaikki irti on niin paljon ratkaisevampaa kuin se, missä joku seisoo jossain ohjauspelissä, Pennanen sanoi.

Jääkiekon toinen miesten SM-finaali pelataan tiistaina Hämeenlinnassa. Kuuntele suoraa lähetystä Yle Puheelta klo 18.02 alkaen.

Lue myös:

Juniorivalmentaja sai käsiinsä superikäluokan, joka oli synnyttämässä Kärppien dynastiaa – mielettömän NHL-uran pelannut Jussi Jokinen kohahdutti jo teininä: "Mieltä lämmittää"

Kärppien tähtihankinta on joutunut yllättäen nelosketjuun puurtamaan: "Oma ego on pantu sivuun aikoja sitten"

HPK:n ahnas alku SM-kultajahdissa sai Kärpät hetkeksi polvilleen – hukkasi loistovireen omaan typeryyteensä: "Turhaa"

Kritisoitu huippulupaus Rasmus Kupari tuplasi pistesaldonsa pudotuspeleissä – myönsi tosipelien vaatimustason yllättäneen: "Aika eri maailma"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat