Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Kuriton Suomi tarvitsee johtavilta pelaajilta johtajuutta – Pikkuleijonien päävalmentaja ei syytä ketään, eikä haikaile Kaapo Kakon perään

Pikkuleijonien päävalmentaja ei väistellyt vaikeita kysymyksiä MM-kisojen kolmannen tappion jälkeen.

urheilu
Marttila
Suomen Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueessa ei hypitä riemusta. Uumajassa pelattavat MM-kisat ovat sujuneet reilusti alakanttiin. Pikkuleijonien joukkue on laadukas, vaikka kirkkain tähti Kaapo Kakko onkin A-maajoukkueen mukana.

Silti Suomi on hävinnyt kaikki kolme alkulohkon peliään. Miksi joukkueesta ei ole saatu enempää irti?

– Hyvä kysymys. Voittamisen vimmaa tarvitaan lisää. Valmistautuminen oli hyvää. Kävimme Tshekin tarkasti läpi. Peli oli tasainen, mutta teimme muutamia henkilökohtaisia virheitä, päävalmentaja Mika Marttila vastaa.

Henkilökohtaiset virheet toki ratkaisivat osittain sunnuntaisen pelin. Tshekki iski tylysti maalit nimenomaan suomalaisten virheistä. Debytanttimaalivahti Kari Piiroista ei maaleista voinut syyttää.

Virheet eivät kuitenkaan yksinään ohjanneet Tshekki-ottelun tulosta – koko turnauksesta puhumattakaan. Tehoton Suomi ei ole tehnyt tekopaikoistaan maaleja. Samaan aikaan myös pelikuri on rakoillut. Tshekkiä vastaan Suomen esitys oli tasainen lähinnä siitä näkökulmasta, että joukkue otti turhia rangaistuksia kaikissa kolmessa erässä.

Ovatko johtavat pelaajat toimineet, kuten johtavien pelaajien pitää?

– En lähtisi ketään yksittäistä pelaajaa syyttämään. Jääkiekkopeli vaatii johtavia pelaajia. He tekevät myös tulosta kentällä. Luotan, että meiltä löytyy leveyttä, Marttila korostaa.

Se johtavista pelaajista suurin taas ei ole Uumajassa mukana lainkaan.

Käytiinkö mielestäsi riittävää keskustelua siitä, että tuleeko Kaapo Kakko kisoihin vai jääkö miesten joukkueeseen?

– Käytiin ihan riittävää, Marttila kuittaa.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa pelaajat pelaavat myös tulevaisuudestaan. NHL-seurojen kykyjenetsijät seuraavat tarkalla silmällä nuorukaisten kaikkia suorituksia.

Marttila myöntää, että asiasta on puhuttu joukkueen kesken jo pitkään.

– Näitä asioita olemme käsitelleet koko vuoden, jotta kasvattaisimme joukkueen kultakehystä ja voisimme sulkea ulkopuoliset asiat sen ulkopuolelle. Pelaajien pitää itse nämä tilanteet kokea ja käsitellä. Kyllä tässä on riittävästi pelejä alla, Marttila kertoo.

– Nyt olemme siinä tilanteessa, että viimeinen peli on hoidettava.

Tuo alkusarjan viimeinen peli on Suomella edessä tiistaina. Tappio Sveitsille tarkoittaisi pullahtamista putoamissarjaan, voitolla Suomi taas säilyttäisi mahdollisuudet pelata vielä maailmanmestaruudesta.

Lue myös:

Tshekillä oli varaa tehdä tehotonta Suomea vastaan omakin maali – Pikkuleijonien kapteeni uskoo silti täyskäännökseen: "Me pystymme siihen"

Pikkuleijonat hävisi Tshekille! Tehoton Suomi toipui salamamaalista, mutta otti liikaa jäähyjä – katso tästä kooste ottelun tapahtumista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat