1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Boston Celtics ensimmäisenä jatkoon NBA-pudotuspeleissä

Boston Celticsin tasokas vaihtopenkki oli liikaa Indiana Pacersille koripallon NBA-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen neljännessä ja ratkaisevassa kohtaamisessa.

Boston Celtics, Gordon Hayward Kuva: EPA

Gordon Hayward pussitti 20 pistettä, kun Boston Celtics haki neljännen perättäisen voittonsa playoffeissa lukemin 110–106 Indianassa. Celticsille puhdas pudotuspelisarja on ensimmäinen sitten vuoden 2011.

Bostonin seuraavaksi vastustajaksi on vahvasti tyrkyllä kauden NBA-sensaatiojoukkue Milwaukee Bucks, joka johtaa Detroit-sarjaa jo ratkaisevan tuntuisesti voitoin 3-0.

Hayward toi tarvittavaa tehoa penkiltä ja heitti yhdeksästä pelitilanneheitosta seitsemän koriin. Joukossa oli kolme kolmosheittoa, jotka kaikki upposivat. Kaikkiaan Celticsin seitsemän pelaaja heitti vähintään kymmenen pistettä.

Bostonin tähtipelaajille sattui sunnuntaina vaisu heittopäivä ja pallonmenetyksiä kertyi yhteensä 16, mutta vahva penkki toi vierasjoukkueelle ratkaisevan neljännen kiinnityksen Pacersia vastaan. Marcus Morris, toinen vaihdosta kentälle tullut pelaaja, nakkasi 18 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

Celticsin avainpelaajista Kyrie Irving (pelitilanneheitot 4/13) sai kokoon tehot 14/7s, Al Horford (4/19) upotti 14 pistettä ja repi 12 levypalloa sekä Jayson Tatum (4/12) lähinnä vapaaheittojen ansiosta saldon 18/8.

– Ottelusarjassa ei juuri nähty hienouksia, mutta sitä enemmän melkoista puolustusvääntöä, jossa ei kaihdettu fyysisyyttä. Olen ylpeä joukkueen taistelutahdosta. Tänään nähtiin upea joukkuevoitto, hehkutti ottelun ykkössankari Hayward.

Indianan etevin koritehtailija oli 22 pistettä heittänyt Bojan Bogdanovic.

NBA-otteluiden seuranta täältä, ottelusarjojen tilanteet täältä