Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

SM-liigan pudotuspelien pistekärki Ville Leskinen valmiina tiistaihin: "Hämeenlinnassa on hauska pelata"

Kärppä-hyökkääjä Ville Leskinen on lähes aina jäällä, kun pelejä ratkotaan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ville Leskinen
Ville Leskinen on ollut näkyvässä roolissa kevään pudotuspeleissä.AOP

Kultakypärä päässään viilettävä Ville Leskinen on vanginnut tällä kaudella katseita sekä jääkiekkoliigan runkosarjassa että pudotuspeleissä.

Avausfinaalissa HPK:ta vastaan Leskinen keräsi tehot 1+1 ja siirtyi pudotuspelien pistepörssin kärkeen. Hän on vahvalla panoksellaan viemässä Kärppiä kohti toista peräkkäistä mestaruutta.

Erinomaisen viime kauden jälkeen Leskisen dominoiva esitys kuului odotusarvoihin. Pienenä yllätyksenä voi sen sijaan pitää, että Leskinen, 25, johtaa joukkojaan varakapteenin A-kirjain rinnassaan.

– Valinta oli pieni yllätys, mutta oli siitä ollut puhetta, kun sopimusta tehtiin. Ei se muuttanut mitään, mutta hauska on pelata kirjain rinnassa. Toivottavasti pystyn loppuun asti auttamaan joukkuettani.

Joukkue täynnä johtajuutta

Kärpät on pullollaan kokeneita pelaajia, jotka voisi valita kapteenistoon. Tälle kaudelle valinnat kohdistuivat Leskisen lisäksi kapteeni Atte Ohtamaahan ja varakapteeni Lasse Kukkoseen.

Kauden aikana joukkueeseen ovat liittyneet johtajaominaisuuksistaan tunnetut Oskar Osala ja Jussi Jokinen.

– Meillä on liigajoukkueeksi poikkeuksellisen paljon kokeneita pelaajia, jotka näyttävät esimerkkiä. Se voi olla osasyy, miksi Kärpillä on mennyt niin hyvin.

Kärpillä on todellakin mennyt hyvin. Runkosarjassa oululaisjoukkue murskasi ennätyksiä ja Leskinen oli KooKoon Malte Strömwallin perässä pistepörssin toinen.

Pudotuspeleissä oululaiset ovat voittaneet yhdeksän peliä yhdestätoista, vaikka kiekkokirjoittajien mukaan joukkueella olisi vielä paljon parannettavaa. Avausfinaalissa HPK kaatui 4-1.

– Pelissä ei ollut mitään yllättävää. Se oli vauhdikas ja tasainen vääntö, jollaista odotimmekin. HPK on vauhdikas joukkue, jossa miehet ja kiekko liikkuvat hyvin. Vähän samantyylinen joukkue kuin mekin olemme, Leskinen kertoo.

Peli oli hyvin tyypillinen Kärpille tällä kaudella. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta voittajana kaukalosta poistui Kärpät. Jatkuva voittaminen ei voi olla sattumaa, vaikka vastuuvalmentaja Mikko Manner usein onnettareen vetoaakin.

Peräti seitsemän osumaa tyhjään maaliin

Avausvoiton molemmat tehopisteensä Leskinen iski HPK:n pelatessa ilman maalivahti Emil Larmia.

Kärpät on osunut tällä kaudella tyhjään maaliin yhteensä kymmenen kertaa, ja peräti seitsemän näistä osumista on tehnyt Leskinen.

Joku voisi ajatella, että laitahyökkääjä napsii helppoja pisteitä, mutta myös toisenlainen ajatusmalli on toimiva: Leskinen on lähes aina jäällä, kun pelejä ratkotaan. Hyökkäyspään taiturista on Mannerin opissa kehkeytynyt myös puolustuspelin taitaja.

Seuraavan kerran Leskisen pitäisi ratkaista peli Hämeenlinnassa tiistaina. Hänellä ei ole omakohtaisia kokemuksia kuuluisan "sikakatsomon" hurjimmista päivistä, mutta ensimmäiset finaalipelit yhdeksään vuoteen tuonevat Hämeenlinnaan railakkaan tunnelman.

– Hyvä meininki siellä on ollut ainakin runkosarjassa. Hauska siellä on pelata, kaukalo on hieman erikokoinen kuin Raksilassa, Leskinen viittaa Rinkelinmäen lyhyeen ja leveään (58 m/30 m) jäähän.

Lue myös:

Juniorivalmentaja sai käsiinsä superikäluokan, joka oli synnyttämässä Kärppien dynastiaa – mielettömän NHL-uran pelannut Jussi Jokinen kohahdutti jo teininä: "Mieltä lämmittää"

KalPassa tällä kaudella kiekkoillut ranskalaishyökkääjä on sensaatio, joka oli eturintamassa järjestämässä NHL-kevään muhkeinta yllätystä

Kärppien tähtihankinta on joutunut yllättäen nelosketjuun puurtamaan: "Oma ego on pantu sivuun aikoja sitten"

HPK:n ahnas alku SM-kultajahdissa sai Kärpät hetkeksi polvilleen – hukkasi loistovireen omaan typeryyteensä: "Turhaa"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat