Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

Classicille jälleen mestaruus – nyt ensimmäinen kotiyleisön edessä

Tamperelainen Classic voitti neljännen perättäisen salibandyn miesten Suomen mestaruuden, TPS:lle hopeaa.

Miesten Salibandyliiga
Salibandyliigan voittaneen Classicin pelaajat nostavat mestaruuspokaalia
Classic voitti neljännen perättäisen salibandyliigan mestaruutensa.AOP/Miika Jääskeläinen

Classicille mestaruus oli seurahistorian neljäs – ja neljäs putkeen. Kolme edellistä mestaruutta Classic voitti superfinaalissa, eli mestaruus ratkaistiin yhdellä loppuottelulla.

Nyt tamperelaisjoukkue pääsi nostamaan mestaruuskannun ottelun päätteeksi ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä. Loppuottelusarja päättyi tamperelaisille 4-1. Ratkaisuottelussa Turun Palloseura kukistui maalein 4-2.

– Olihan tämä nyt mahtavaa, että päästiin tänne kotiin pelaamaan. Ei superfinaalistakaan mitään pois, tosi hienoja tapahtumia, mutta tässä tulee minun mielestäni selkeämmin esille se, mikä on kauden paras joukkue, mestaruuspokaalin kanssa Ylen haastatteluun saapunut Eemeli Salin sanoo.

Nihkeän alun jälkeen maaleja molempiin päihin

Classic otti otteen mestaruudesta avauserän lopussa. Konsta Tykkyläinen näki TPS:n maalille rientäneelle Sami Johanssonin, jolle antoi tarkan syötön. Johansson nosti pallon Pyry Luukkosen ohi TPS:n maaliin. Muuten molemmat joukkueet pelasivat avauserässä tarkasti, eikä muita maaleja tehty.

Toisessa erässä joukkueet löysivät paremmin rakoja toistensa puolustuksesta ja maaleja syntyi molempiin päihin. Ensin Classicin Aaro Helin yllätti Luukkosen ja Classicin johto oli kotiyleisön riemuksi kaksi maalia.

Hetkeä myöhemmin TPS tarjosi Classicille paikkaa kasvattaa johtoaan entisestään, kun Sami Saarinen sai viiden minuutin jäähyn huitomisesta. Maali tulikin, mutta toiseen päähän – Mikko Hautaniemi viimeisteli joukkueelleen alivoimaosuman.

Kumpikin joukkue onnistui erän lopussa vielä kertaalleen ja taukonumerot olivat Classicille 3-2. Päätöserän ainoasta osumasta vastasi Classicin Joonas Pylsy, joka sinetöi kotiyleisön hurratessa ottelun loppulukemiksi 4-2.

– Kyllä nämä oli fyysisesti kovia pelejä kaikki. Kaveri haastoi meitä ihan tosissaan ja jouduttiin ehkä vähän erilaiseen peliin, mihin ollaan totuttu. Ei riittänyt vaan sellainen taitopelaaminen, kun siellä oli äijät kokoajan ihoilla, Salin antoi kiitosta loppuotteluvastustajille.

TPS:lle ensimmäiset mitalit

TPS ylsi finaaliin ensimmäistä kertaa. Vaikka voitto lipui käsistä, otti joukkue seurahistoriansa ensimmäiset salibandyliigan mitalit ja finaalisarjastakin yhden voiton.

– Nyt on semmoiset fiilikset, että tästä voitetummaksi hopeamitalit eivät voi tulla. Kyllä on töitä tehty aika paljon ja on hienoa nähdä kuinka isoja askeleita pystytään ottamaan, TPS:n kapteeni Olli Laine kuvailee joukkueen taivalta vuoden 2015 liigakarsinnoista finaaliin.

Viidennen loppuottelun TPS pelasi ilman edellisestä ottelusta kahden ottelun pelikieltoon joutunutta Olli Kinnusta. Kinnuselle määrättiin rangaistus tilanteesta, jossa hän osui Classicin Joonas Pylsyä päähän ja tämä jäi makaamaan maahan.

Kotimaisen palloilun Mestaruusputki valtaa Ylen kanavat viiden lajin mestaruuskamppailuilla – katso tästä pelipäivät

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat