Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää

Patrik Laine avautuu jo vuosia kestäneistä selkävaivoistaan – ihmettelee, miksi kivut eivät lakkaa: "Haluan unohtaa nyt jääkiekon"

Patrik Laineelle mennyt kausi oli vaikea paitsi pelillisesti, myös terveydellisten haasteiden kautta.

NHL
Patrik Laine pettyneenä kuvassa
Patrik Laine.AOP

WINNIPEG. Winnipeg vuoristoratamainen kausi tuli päätökseensä lauantaina, missä St. Louis Blues iski viimeisen sinetin ailahtelevasti esiintyneen Jetsin kaudelle.

Kauden viimeiset viralliset tehtävät olivat vuorossa maanantaina, kun tavaroitaan hallilta hakenut joukkue kävi jokaista pelaajaa myöten vielä kerran median edessä. Suomalaispelaajista Patrik Laine marssi piinapöydän taakse yhdessä ketjukaveriensa Nikolaj Ehlersin ja Bryan Littlen kanssa.

Ensimmäisenä tamperelaispelaajalta kysyttiin tämän mahdollisista vammoista kauden aikana, olihan ketjukaveri Ehlers pelannut ratkaisevan ottelun murtuneella jalalla. Laineenkin pelaaminen viimeisen ottelun alla oli tiettävästi epäselvää, mutta pudotuspelien aikaan vammoista tai niiden laadusta on tietoa tarjolla nihkeästi.

– Kärsin selkävaivoista oikeastaan koko vuoden. Ihan lopussa kärsin nivusvaivasta, mutta ei se ollut mitään sellaista, mitä en olisi pystynyt käsittelemään, Laine aloitti.

Itse asiassa myöhemmin kävi ilmi, että Lainetta vaivannut selkäongelma ei ole pelkästään tämän kauden asia.

Patrik Laine
Patrik Laineelle kuluva kausi on ollut raskas.

– Minulla on ollut näitä selkävaivoja jo useampana vuonna. Viime kevään pudotuspeleissä en juurikaan luistellut aamuisin, koska en pystynyt. Se sama alkoi sitten jossakin kohtaa taas tällä kaudella. Olen tehnyt tämän kanssa töitä useamman vuoden, mutta kivut näyttävät aina palaavan, en tiedä miksi. Yritän pitää selästä hyvää huolta ja toivottavasti nyt pitkän kesän aikana sekin saa palautua. Toivottavasti ensi kausi on kivuton, Laine jatkoi.

– Mutta eivät nämä vammat silti selityksistä käy, jos olen joskus pelannut huonommin, Laine kiirehti lisäämään.

Myös päävalmentaja Paul Mauricelta kysyttiin, onko tämä huolissaan Laineen pitkittyneistä selkävaivoista.

– Totta kai olen huolissani, jos niistä tulee pahempia. Mutta en näe tätä sen vakavampana kuin muidenkaan noin 15 pelaajan vammoja. Hänellä on ollut näitä uusiutuvia selkävaivoja, mutta eivät ne kuitenkaan sen mittaluokan ongelmia ole, ettei hän olisi pystynyt pelaamaan. Minulla on tuolla koko ajan 15 pelaajaa, joilla on jotakin vaivaa. Lisäksi pelaajat tapaavat löytää vuosien saatossa omat spesifit hoitometodinsa omiin vaivoihinsa, Maurice jutteli.

Toinen aihe, joka puhutti Laineen ympärillä, oli tietenkin tämän sopimustilanne. Taannoin 21-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Laine on yksi Jetsin viidestätoista rajoitetusta tai rajoittamattomasta vapaasta agentista alkavana kesänä. Mutta kuten arvata saattoi, suomalaispelaajalla ei ollut antaa paikalliselle medialle minkäänlaista päivitystä alati keskustelua herättävään aiheeseen.

Patrik Laine
Getty Images

– En ole siitä nyt kovin huolissani, haluan vain unohtaa kaiken jääkiekkoon liittyvän juuri nyt. En ajattele tuota yhtään juuri nyt. Olen tietoinen siitä, ettei minulla ole sopimusta ensi vuodeksi, mutta ensi kauteen on vielä paljon aikaa. Haluan unohtaa nyt jääkiekon, mennä kotiin, olla ystävien ja perheen kanssa, tehdä sellaisia asioita, joita normaali kaksikymmentävuotias tekee, Laine linjasi.

– 21-vuotias, korjasi Ehlers saaden Laineen ja median nauramaan.

Ensimmäistä kolmea vuottaan NHL:ssä Laine kommentoi syystäkin oikeanlaisella ylpeydellä. Winnipeg-laituri on iskenyt ajoittaisista vaikeuksista huolimatta 237 NHL-ottelussa taululle huimat 110 osumaa. Myös kokonaisvaltaisen pelaamisen voi hyvällä syyllä todeta kehittyneen. Etenkin kuluvan kauden loppupuolella tamperelainen otti kuudenkymmenen metrin pelaamisessa isoja askeleita.

– Olen mielestäni onnistunut hyvin. Olen tehnyt kolmen vuoden aikana jotakin sellaista, mihin vain kourallinen jätkiä on aiemmin pystynyt. Mielestäni olen ollut jokaisen kauden jälkeen parempi kuin edelliskauden jälkeen ja niin myös nyt. Vaikka tein viime kaudella enemmän maaleja ja pisteitä, olen kehittynyt tällä kaudella kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta. Siihen olenkin keskittynyt enemmän kuin tilastojen katseluun.

Laine ilmoitti tilaisuudessa myös, ettei ole Leijonien käytössä noin kahden ja puolen viikon päästä käynnistyvissä MM-kisoissa. Vakava loukkaantuminen MM-kisoissa vaarantaisi sopimusneuvottelut. Eikä Laine kisoihin todennäköisesti olisi lähtenyt terveystilanteenkaan puolesta. Nivusvamma syntyi St. Louis-sarjan viidennessä ottelussa.

Lue myös:

Teräväinen osui Ahon syötöstä, Ovetshkin poltti päreensä suomalaistulokkaaseen ja lensi ulos – Carolina venyi hallitsevaa mestaria vastaan

Vahvistus asialle – Patrik Laine pelasi NHL-kauden vammojen piinaamana

Tuukka Raskin Boston punnersi pakkovoiton – ”Pelasimme loistavan ottelun”

KalPassa tällä kaudella kiekkoillut ranskalaishyökkääjä on sensaatio, joka oli eturintamassa järjestämässä NHL-kevään muhkeinta yllätystä

Kommentti: Uskokaa jo, pudotuspelikytkintä ei ole olemassa NHL:ssä – ne ketkä tulevat kevääseen lentäen, niiden lento kestää pisimmälle

NHL:n suomalaistähdet kertovat tappeluista, hermojen menetyksistä ja ylilyönneistä, joita pudotuspeleissä nähdään – hämmästelemme myös mystistä komeroa, jonka salaisuutta Patrik Laine varjelee

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat