Vaisusti ajanut Räikkösen tallitoveri vertasi itseään suomalaistähteen: "Kimi on loistava kuljettaja"

Antonio Giovinazzi muistelee vuosien taakse F3-sarjaan, kun hän puhuu nykytilanteestaan tallitoveriaan Kimi Räikköstä vastaan.

Formula 1
Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi
Kimi Räikkönen on toiseksi päihittänyt selvästi Antonio Giovinazzin.Getty Images/Dan Istitene

Kimi Räikkösen huippusuoritukset eivät ole yllättäneet hänen tallitoveriaan Antonio Giovinazzia. Räikkönen on kerännyt jokaisessa kolmessa kisassa tällä kaudella pisteitä ja on pisteissä heti paras kolmen kärkitallin kuskien jälkeen.

Giovinazzi ei ole puolestaan ollut vielä kertaakaan pisteillä. Kahdessa viime kisassa Giovinazzi on pudonnut heti myös aika-ajoissa ensimmäisessä osiossa.

– Tämä ei ole helppoa, kun on ollut kaksi vuotta ilman kisaamista, Giovinazzi selittää tilannettaan crash.netille. (siirryt toiseen palveluun)

Giovinazzi kehuu Räikköstä.

– Kimi on loistava kuljettaja. Hän on todella kokenut ja tietää, mitä hän haluaa ennen kisaviikonloppua. Tällaista on hyvä nähdä. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin kokemuksesta, Giovinazzi sanailee.

25-vuotias italialainen oli ennen tätä kautta ajanut kahdessa F1-kisassa Sauberilla kaudella 2017. Viime vuoden Giovinazzi toimi Ferrarin testikuljettajana. Ennen vuotta 2017 Giovinazzi oli GP2-sarjassa toinen ja ajoi sitä ennen Euroopan F3-sarjaa.

Vuonna 2015 Giovinazzi sijoittui sarjassa toiseksi, eivätkä tallitoverit pystyneet vastaamaan hänen vauhtiin. Giovinazzi heittikin mielenkiintoisen vertauksen vuosien taakse, kun hän puhui nykytilanteestaan Räikköstä vastaan.

– Tämä on kuin viimeinen vuoteni F3-sarjassa. Näin, että tulokaskuljettajat vertailivat itseään minuun. He olivat vaikeuksissa kisaviikonlopun alussa, Giovinazzi sanoo.

– Jokaisessa lajissa on sama juttu. Kun vertaillaan parhaisiin ja kokeneisiin urheilijoihin, olo tuntuu vähemmän valmiilta. Mutta se on mielestäni normaalia.

Lue lisää:

Kimi Räikkösen talli koki ensimmäiset isot takaiskut – "Ihmiset joutuvat tekemään ehkä liian monia tehtäviä"

Hamilton ja Bottas ovat dominoineet F1-sarjaa rajuimmin 27 vuoteen! Räikkösen korvaajan kohtelu kuvaa Ferraria – ”Ollaan väkisin jossain muotissa”

Näin Bottas putosi kakkoseksi MM-sarjassa – F1-asiantuntija kertoo merkittävästä yksityiskohdasta: "Tässä menetettiin paljon pisteitä"

Kimi Räikkönen paljasti yhtäkkisen ongelman C Morella – koki pystyvänsä parempaan

Bottas tyrmättiin voittotaistossa heti ensimetreillä, Hamilton siirtyi pistekärkeen – Räikköseltä hieno kisa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat