Odotettu Stadin derby palaa illalla Veikkausliigaan – "Se on jotain erityistä"

HJK ja HIFK kohtaavat vuoden tauon jälkeen odotetussa Helsingin paikalliskamppailussa eli Stadin derbyssä.

Veikkausliiga
HJK:n Akseli Pelvas sekä HIFK:n Tuukka Andberg ja Esa Terävä tavoittelevat palloa.
Tomi Hänninen

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan illalla vuoden tauon jälkeen ensimmäinen Helsingin paikalliskamppailu eli Stadin derby. Hallitseva mestari HJK ja takaisin Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut HIFK eivät voisi juuri erilaisemmista lähtökohdista otteluun lähteä.

HJK on pelannut neljä ottelua ja johtaa sarjaa ilman yhtään tappiota. Hyökkäyspään tehot ovat olleet alkukaudesta kuitenkin kiven alla. Kaksi edellistä ottelua ovat päättynyt maalittomina ja kotivoitossa IFK Mariehamnia vastaan HJK löysi tehonsa vasta aivan viime hetkillä.

Ykkösen viime kaudella voittanut HIFK koki talvella suuria muutoksia. Joukkuetta ennakoitiin ennen kautta sarjan hännille, ja alku on ollut odotetun vaikea. HIFK on pelannut vasta kaksi ottelua, joista molemmat ovat päättyneet 0–1-tappioon.

Täksi kaudeksi juuri HJK:sta HIFK:n paitaan vaihtanut Hannu Patronen kärsi harjoituskaudella loukkaantumisista, mutta on kuntoutunut sopivasti juuri Stadin derbyn alla.

– Ne ovat oikeasti todella mahtavia pelejä. Tunnelma on mieletön, se on jotain ihan erityistä. Paikallispelit ovat Veikkausliigan suola ilman muuta, Patronen tunnelmoi Yle Urheilulle kauden alla.

HIFK nousi korkeimmalle sarjatasolle kaudeksi 2015 ja palautti Stadin derbyt suomalaiseen jalkapallokalenteriin. Ennen HIFK:n nousua edelliset joukkueiden väliset paikallisottelut oli pelattu vuonna 1972.

Derbyt vakiinnuttivat nopeasti paikkansa Veikkausliigan odotetuimpina yksittäisinä otteluina. Lähes poikkeuksetta loppunmyydyt ottelut ovat olleet kentällä tasaisia. HJK on voittanut kaudesta 2015 lähtien kolme ja HIFK yhden kohtaamisen. Peräti viisi kertaa pisteet on jaettu tasatuloksella.

Stadin derbyjen suola on ollut hyvässä ja pahassa molempien joukkueiden äänekkäät kannattajat. Otteluiden tunnelma on ollut stadionilla ottelusta toiseen huipussaan, mutta järjestyshäiriöiltä ei ole vuosien varrella vältytty.

HJK:n ja HIFK:n välinen kamppailu alkaa Töölön jalkapallostadionilla kello 18.30.

Lue myös:

Kortit viuhuivat tiuhaan – Ilves aiheutti SJK:lle kauden ensimmäisen tappion: "Ihan käsittämätöntä"

Sarjanousija HIFK on Veikkausliigan suuri mysteeri, kun joukkueessa meni rytinällä uusiksi pelaajat ja valmentaja – "Emme voineet päästä tilanteeseen, missä kaikki olisivat hymyilleet"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat