Hyppää sisältöön

Ensi kesän Kalevan kisoissa ei tarvitse pelätä sadetta – Lappeenrannan Kimpinen saa lisää katettua katsomoa ja kenttä uutta pintaa

Sadan päivän päästä alkavia Kalevan kisoja varten on vielä paljon tehtävää. Kisojen tulostaso ja tapahtuman ajankohta mietityttävät järjestäjiä.

Loputkin Kimpisen pääkatsomosta katetaan parin seuraavan kuukauden aikana. Kaiken pitäisi olla valmista heinäkuun puolessa välissä. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Kalevan kisat eli yleisurheilun suomenmestaruuskilpailut järjestetään ensi kesänä Lappeenrannassa. Kisoja varten tapahtumapaikka Kimpisen yleisurheilustadion on parhaillaan remontissa.

Pääkatsomon reunassa oleva sivukatsomo saa katteen ja takasuoran katsomoiden taakse valmistuu katettu anniskelualue. Myös heittopaikkojen sininen mondo-päällyste saa uuden pinnan, sillä piikkarit ovat pahoin repineet radan pinnan huonoon kuntoon.

Myös urheilijoilla ja toimitsijoilla on mukavampi olla, sillä henkilökunnan sosiaalitilat ja urheilijoiden pukeutumistilat on peruskorjattu.

Kaikkiaan Lappeenrannan Kimpisen urheilukenttää kunnostetaan lähes 1,5 miljoonalla eurolla.

Heittopaikoille tulee uutta sinistä mondo-pinnoitetta. Kuva: Ville Toijonen / Yle

Kilpailujen ajankohta mietityttää järjestäjiä. Samaan aikaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ovat myös MM-ralli Jyväskylässä ja Kuninkuusravit Lahdessa.

– Tästä on Ylen kanssa neuvoteltu paljon. Tietyt lajit halutaan nähdä televisiossa suorana ja sen mukaan olemme tehneet kisaohjelmaa, sanoo kilpailujenjohtaja Ari Jussila Lappeenrannan Urheilu-Miehistä.

Miten MM-kisat vaikuttavat tulostasoon?

Kalevan kisat on usein ollut se viimeinen kotimaan kisa, jossa urheilijan on ollut mahdollisuus näyttää oma tulostasonsa ja saavuttaa paikka EM- tai MM-kisoihin Nyt tilanne voi olla toisin.

MM-kisat Qatarin Dohassa ovat vasta kahden kuukauden päästä Kalevan kisoista, joten monen suomalaisen huippu-urheilijan kovin kuntopiikki ajoittuu varmasti reilusti syksyn puolelle.

Paikoin Kalevan kisojen kävelyä voi seurata vaikka veneestä, sillä reitti kulkee noin sadan metrin päässä Saimaasta. Kuva: Kari Kosonen / Yle

Kävelyt tuodaan satamaan

Uutta tämän kesän Kalevan kisoissa Lappeenrannassa on kävelykilpailujen järjestäminen Lappeenrannan satamassa, kaupunkilaisten ja turistien suosiman kaupunginlahden rannalla.

Kisojen avauspäivänä torstaina 1. elokuuta kilpaillan sekä miesten 20 kilometrin että naisten 10 kilometrin kävelyt. Rata on noin kilometrin mittaisella radalla Satamatiellä.

– Tie suljetaan silloin illan ajaksi. Tarkoitus on, että lähtöpaikka on satamassa ja kilpailijat käyvät kääntymässä 500 metrin päässä Linnoituksen Saimaan puoleisessa päässä. Lisäksi Vallikatu joudutaan sulkemaan autoilta muutaman tunnin ajaksi, sanoo kilpailunjohtaja Jussila.

Kävelykilpailut ajoittuvat iltaan urheilijoiden toiveesta. Alun perin oli tarkoitus kävellä kello 13.

Kalevan kisat järjestetään Lappeenrannssa 1.–4.8.2019.