Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Alppitähti tienasi kaudestaan ennätyssumman – Mikaela Shiffrin keräsi ensimmäisenä alppihiihtäjänä palkintorahaa yli miljoonan

Mikaela Shiffrin sai palkintorahoina yli 400 000 Sveitsin frangia enemmän kuin toiseksi eniten tienannut Marcel Hircher.

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin
AOP

Mikaela Shiffrin rikkoi päättyneellä kaudella ennätyksiä niin voitettujen kisojen määrässä kuin keräämässään palkintorahapotissa. Voittoja tuli maailmancupista 17 ja palkintorahaa hän keräsi kaudesta ensimmäisenä laskijana yli miljoona Sveitsin frangia.

Vasta 24-vuotiaasta yhdysvaltalaislaskijasta tuli joulukuussa Lake Louisen super-g:ssä kahdestoista laskija, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun kaikissa lajeissa. Shiffrinin voittokulku jatkui pitkin kautta lajista toiseen ja hän nappasi kaikkiaan 17 maailmancupin osakilpailuvoittoa – enemmän kuin yksikään laskija aiemmin. Lisäksi hän laski Åressa kahteen maailmanmestaruuteen.

Maailmancupista Shiffrin keräsi palkintorahaa kaikkiaan 886 386 Sveitsin frangia. Lisäksi Åren MM-kisoissa super-g:n ja pujottelun voitot sekä suurpujottelun pronssi toivat Shiffrinin kassaan palkintorahaa 114 000 frangia.

Shiffrinille kertyi siis pelkästään palkintorahoja yli miljoona frangia. Euroina summa on reilut 870 000 euroa. Yksikään alppihiihtäjä ei ole aiemmin saanut kasaan palkintorahoina yli miljoonaa yhdestä kaudesta.

Naislaskijoista palkintorahatilaston kakkonen oli slovakialainen Petra Vlhova, jonka kassaan kertyi hieman alle 430 000 frangia. Eroa palkkakuningattareen kertyi siis yli puoli miljoonaa.

Myös eniten palkintorahoja tienannut mieslaskija, kokonaiskisan voittanut Marcel Hircher jäi kauas Shiffrinin tienesteistä. Itävaltalainen kuittasi tuloksillaan reilut 565 000 frangia. Shiffrin tienasi myös viime kaudella Hircheriä enemmän, mutta ero oli huomattavasti pienempi – vain 43 000 frangia tämän kauden yli 400 000 frangin tuloeroon verrattuna.

Miesten ja naisten palkintorahat alppihiihdossa ovat pääosin samat. Tyypillinen voittajan palkintosumma maailmancupin kisasta on 45 000 frangia. Palkintorahoja jaetaan yleensä 30 parhaalle, eli viimeisestä pistesijasta tienaa vielä 500 frangia.

Lue myös:

Mikaela Shiffrin rikkoi maailmancupin 30 vuotta vanhan voittoennätyksen

Shiffrin valloitti neljännen cup-tittelin – nousi jakamaan Vonnin ja Mazen ennätystä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat