Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

Todellista finaalihuumaa! Maaginen 14-sekuntinen käänsi ottelun HPK:lle – Janne Tavin maalit upottivat Kärpät

Janne Tavi viimeisteli kaksi maalia, kun HPK kukisti Kärpät toisessa SM-finaalissa. Katso maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Jääkiekon miesten SM-liiga
Janne Tavi

HÄMEENLINNA. Viittä vaille täysi Rinkelinmäki sai sitä, mitä se oli janonnut yhdeksän vuotta. Hämeenlinnan Pallokerho pelasi jääkiekon miesten SM-liigan loppuotteluissa kotiyleisön edessä ensimmäisen kerran sitten vuoden 2010.

Pitkä tauko finaaleista näkyi ja kuului. Hämeenlinnalaisyleisö reagoi peliin herkästi ja kannusti sekä tarvittaessa myös buuasi herkeämättä.

Tiista-ilta päättyi HPK:n juhliin. HPK voitti finaalisarjan toisessa ottelussa Kärpät maalein 3–1 ja tasoitti otteluvoitot 1–1:een. Illan tähti oli Janne Tavi, joka viimeisteli Kärppien verkkoon kaksi maalia.

Lauantaina Oulussa pelattuun avausfinaaliin verrattuna tiistaina kaukalossa nähtiin enemmän vauhtia ja fyysisyyttä. Se toi peliin viihdyttävyyttä, mutta näkyi ajoittain myös virheinä.

Jussi Jokinen Eetu Tuulola
Jussi Jokinen oli lentää laidan yli toisessa liigafinaalissa.Tomi Hänninen

"Hirveä nukahdus HPK:lta"

Puolustaja Mikko Niemelä vei Kärpät 1–0-johtoon, kun ottelua oli pelattu runsaat 13 minuuttia. Niemelä pääsi maalipaikkaan vähän varkain, kun HPK:n pelaajat olivat menossa vaihtoon ja hyökkääjä Markus Nenonen vielä kaatui tilanteessa.

– Hirveä nukahdus HPK:lta. Kaikki pelaajat tulivat samaan aikaan vaihtoon ja antoivat Niemelälle sauman, asiantuntija Kimmo Kuhta summasi Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

Hetkeä aikaisemmin Kärpät oli puolestaan lahjoittanut HPK:lle harhasyötöllään kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen. HPK:n Jere Innala ei saanut avopaikasta kiekkoa sisään.

– Maalipaikat pitää käyttää silloin, kun ne tulevat. Finaaleissa ei lasketa muuta kuin tehdyt maalit ja nyt helähti toisessa päässä, Kuhta totesi.

Maali oli pitkään Kärpissä pelanneelle Niemelälle uran toinen pudotuspeleissä. Edellinen syntyi vuonna 2016 välierissä Tapparaa vastaan.

Maagiset 14 sekuntia

Toisessa erässä kotijoukkue HPK:n pelaamisessa oli aivan toisenlainen intensiteetti kuin avauserässä. Se palkittiin erän puolivälissä, kun HPK teki kaksi maalia 14 sekunnissa.

Kultakypärä Teemu Turunen näytteli roolia molemmissa maaleissa. Ensin Kärpille tuomittiin kahden minuutin rangaistus, kun puolustaja Teemu Kivihalme torppasi Turusen poikittaisella nurin kulmaväännössä.

Ylivoimalla Janne Tavi nosti kiekon maalin edestä kattoon. Niclas Lucenius antoi mainion syötön maalin eteen.

Teemu Turunen (HPK) Kärppien puristuksessa
HPK:n kultakypärä Teemu Turunen oli tiistaina monessa mukana.Tomi Hänninen

Turunen vei HPK:n 2–1-johtoon heti seuraavassa vaihdossa. Turunen pääsi tuomaan kiekon liian vapaasti hyökkäysalueelle ja laukoi tarkan kudin maalin etuylänurkkaan.

Kärpät jäähyili päätöserässä

Päätöserä alkoi kotijoukkueen kannalta mainiosti, kun Kärppien Rasmus Kupari otti kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä.

Tavi teki ylivoimalla illan toisen maalinsa Eetu Tuulolan erinomaisesta poikittaissyötöstä.

3–1-maalin jälkeen Kärppien oli vaikea päästä peliin mukaan, kun Atte Ohtamaa ja Oskar Osala istuivat vuorollaan jäähyaitiossa.

Kärppien loppukiri kesti jäähyjen takia, mutta lopulta vierasjoukkue sai kovan paineen HPK:n päätyyn.

Entinen HPK-pelaaja Jari Sailio oli todella lähellä maalia, mutta Emil Larmi esitti loppuhetkillä tärkeän haamupelastuksen.

Videon kuvalähde: Telia TV.

Lue myös:

Kärppien päävalmentaja manasi toisen finaalin mustaa hetkeä: "Me vähän jäädyimme siinä"

HPK:n sankari äimisteli ainutlaatuista kokemusta SM-finaaleissa: "En ole tällaista koskaan kokenut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat