Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sveitsi kaatui murskanumeroin! Pikkuleijonat MM-jatkopeleihin

Suomi löylytti Sveitsin 12–0 ja jatkaa puolivälieriin jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Katso maalikooste kuvaa klikkaamalla!

jääkiekko
Anton Lundell tuulettaa kuvassa

Veitsi kurkulla taistellut Suomi murskasi Sveitsin jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen alkusarjan päätöspäivänä Uumajassa. Suomi tyrmäsi Sveitsin tylyin numeroin 12–0 (4–0, 4–0, 4–0) ja varmisti näin pääsynsä puolivälieriin.

Suomi oli hävinnyt turnauksen kolme ensimmäistä otteluaan ja oli Sveitsiä vastaan pakkovoiton edessä. Suomi kesti painetilanteen loistavasti ja pudotti Sveitsin nopeasti kyydistään.

Suomen ykköstykkinä loisti Patrik Puistola, joka paukutteli hattutempun. Muista maaleista vastasivat Aarne Intonen, Kasper Simontaival, Anton Lundell, Mikko Petman, Leevi Aaltonen, Veeti Miettinen, Ville Heinola, Kalle Loponen ja Juuso Pärssinen.

Roope Taponen torjui nollapelin Pikkuleijonien maalilla. Taponen pysäytti 21 laukausta.

Turnausurakkansa aikana Suomi ei ennen Sveitsi-ottelua pystynyt pelaamaan yhtään ehjää 60-minuuttista. Edellinen johtoasema oli alkusarjan ensimmäisestä pelistä Kanadaa vastaan, mutta tiistaina Pikkuleijonat ei horjunut.

Suomi jatkaa torstain puolivälieriin ja saa vastustajakseen Yhdysvallat. Yhdysvallat voitti B-lohkon puhtaalla pelillä menettämättä pistettäkään. USA rallatteli lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan 7–1-voittoon Latviasta.

Suomen ja USA:n MM-puolivälieräkamppailu pelataan torstaina kello 16.30 ja näytetään suorana lähetyksenä Ylen kanavilla.

Lue lisää:

Pikkuleijonat vältti nöyryytyksen – "Olemme pelanneet nyt ison painepelin"

Pikkuleijonat kolmen pisteen pakkovoiton edessä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat