Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

HIFK:n seuraikoni koki, että voittokin oli otettavissa Stadin derbyssä: pelaajat nauttivat tunnelmasta täysin siemauksin – "Mahtavaa pelata"

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halme oli mielissään joukkueensa pistetilin aukeamisesta.

Veikkausliiga
Stadin derby HJK HIFK
AOP

HIFK avasi pistetilinsä jalkapallon Veikkausliigassa makeassa paikassa, kun HJK joutui tyytymään 1–1-tasapeliin odotetussa Stadin derbyssä. HIFK:ssa vuosikaudet eri sarjatasoilla pelannut Jukka Halme koki ottelun jälkeen, että voittokin oli otettavissa.

– Sinällään tyydyttää joo. Totta kai olisimme halunneet voittaa tänään, kyllä meillä oli siihen mielestäni saumat. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että saatiin avattua pistetili tälle kaudelle, Halme totesi Yle Urheilulle.

Kauden alla sarjan hännille veikkailtu HIFK pelasi vahvan ottelun ja hallitsi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla peliä pitkiä jaksoja. HJK oli aseeton HIFK:n hyvin toiminutta prässiä vastaan.

HIFK koki talvella suuria muutoksia ja pelaajisto on vaihtunut lähes täysin. Uusista pelaajista brasilialainen Erikson Carlos oli pelipäällä HJK:ta vastaan ja iski tärkeän tasoitusmaalin.

HIFK:ssa seuraikoniksi noussut Halme ei piittaa ennakkoarvioista, vaan uskoo oman joukkueensa tekemiseen.

– Olin tyytyväinen ilmeeseen ja siihen, miten teimme joukkueena duunia kentällä. Olemme tehneet paljon työtä talven aikana, emmekä ole saaneet näkymään sitä pelissämme niin hyvin. Tänään suunta oli jo parempi, tästä on hyvä jatkaa.

Stadin derby HIFK
Tasapelipiste maistui HIFK:n kannattajille.Lehtikuva / Jussi Nukari

Lähivuosina paljon tasapelejä

HJK:n leirissä ilmeet olivat tasapelin jälkeen pettyneitä. Akseli Pelvas pääsi laukomaan HJK:n johtoon heti toisen puoliajan alussa, mutta lopputulos harmitti.

– Pienoinen pettymys meille. Lähdimme ennakkosuosikkina peliin ja johdimme, mutta tällaista jalkapallo on. Tämä on ollut ehkä vähän teemana näissä Stadin derbyissä aikaisemminkin, Pelvas sanoi.

Pelvas viittasi lähivuosien derbyjen tasaiseen historiaan. Kaudesta 2015 lähtien HJK ja HIFK ovat pelanneet nyt kymmenen ottelua, joista peräti kuusi on päättynyt tasan. HIFK:n vahva esitys ei yllättänyt Pelvasta.

– Meillä on ollut aikaisemminkin HIFK:ta vastaan vaikeuksia. Tänäänkin he tekivät pelimme vaikeaksi, siitä on annettava heille kunnia. Ei muuta kuin ensi derbyssä otamme sitten sen voiton.

Akseli Pelvas Stadin derby
Akseli Pelvas iski HIFK-ottelussa HJK:n ainokaisen.AOP

"Mahtavaa pelata"

Stadin derby palasi liigakartalle, kun HIFK nousi täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan. Molempien joukkueiden äänekkäät kannattajapäädyt pitivät tuttuun tapaan tunnelman katossa täydet 90 minuuttia.

– Mahtavaa pelata, kun stadikat ovat täynnä. Meidän pääty tuolla on jotain aivan mahtavaa, siinä on kiva pelata, HIFK-kapteeni Halme ylisti.

Ottelua seurasi Töölön jalkapallostadionilla täysi tupa, 10 251 katsojaa.

– Onhan se hienoa pelata tällaisen katsomon edessä. Toivotaan, että näitä pelejä saadaan enemmäkin, etteivät pelkästään derbypelit olisi loppuunmyytyjä. Ehkä vielä joku päivä, Pelvas mietti.

Lue myös:

HIFK nousi yllätystasapeliin loppuunmyydyssä Stadin derbyssä – järjestyshäiriöiltä vältyttiin

Odotettu Stadin derby palaa illalla Veikkausliigaan – "Se on jotain erityistä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat