Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pikkuleijonille kovin mahdollinen vastustaja – "USA on takonut jo 31 maalia"

Pikkuleijonia odottaa kova iltapäivä, kun USA tulee Suomen vastustajaksi torstain MM-puolivälierässä.

jääkiekko
Patrik Puistola kuvassa
Patrik Puistola teki hattutempun Sveitsi-kamppailussa. Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomi selvitti rimaa hipoen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekon MM-kilpailujen alkusarjan ja saa torstain puolivälierään kovimman mahdollisen vastustajan Yhdysvallat.

Suomi nappasi kisojen ensimmäisen voittonsa vasta alkulohkojen päätöspäivänä, kun Pikkuleijonat riepottelivat Sveitsiä näyttävästi 12–0. USA pelasi alkusarjan vakuuttavaan tyyliin ja teki vastustajistaan hakkelusta.

USA nuiji avausottelussaan Ruotsin 6–1, löi Slovakian 12–5, kaatoi Venäjän 6–3 ja jyräsi alkusarjan viimeisessä ottelussaan Latvian 7–1.

– USA on takonut neljässä alkulohkon ottelussaan 31 maalia. Cole Caufield on tehnyt maaleista 11 ja Jack Hughes saalistanut tehot 5+7, Yle Urheilun asiantuntija Juha Juujärvi taustoitti.

– Jos Suomi ei saa näitä herroja kuriin, niin he tulevat tekemään kaikkien aikojen kovimpia pistelukemia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, Juujärvi mietti.

Viime keväänä Suomi kellisti USA:n MM-finaalissa riemastuttavasti 3–2. Juujärvi muistuttaa, että haastajan rooli on yleensä sopinut hyvin Suomelle.

– Nyt tarvitaan 60 minuutin jämäkkä, yhtenäinen ja taisteleva Suomen joukkue. Meillä on kuitenkin riittävästi osaamista ja hyökkäysvoimaa, joten emme lähde otteluun ennakolta hävinneenä.

Suomella riittää parannettavaa myös erikoistilanteissa.

– Suomi on ottanut paljon jäähyjä läpi turnauksen. USA:n ylivoima on huipputehokasta, joten mailankäytössä vaaditaan huolellisuutta, etteivät tuomarit saa mahdollisuuksia viheltää Suomelle jäähyjä, Juujärvi totesi.

– Suomen ylivoima ei ole ollut missään nimessä niin hyvää kuin ylivoima voisi olla. Vastustajat ovat tehneet jopa kaksi alivoimamaalia Suomen verkkoon, niistä pitää tietysti päästä eroon, Juujärvi painotti.

Vaikka Suomi lähteekin USA:ta vastaan altavastaajana, Juujärvi odottaa huippujännittävää taistoa.

– Tullaan varmasti näkemään juniorikiekkoa parhaimmillaan. Odotan erittäin energistä ja tapahtumarikasta kamppailua, tuskin näemme mitään kyttäävää yhden maalin ottelua, Juujärvi ennakoi.

Suomi haastaa USA:n MM-puolivälierissä torstaina kello 16.30. Ottelua voi seurata Ylen kanavilla.

Lue lisää:

Sveitsi kaatui murskanumeroin! Pikkuleijonat MM-jatkopeleihin

Pikkuleijonat vältti nöyryytyksen – "Olemme pelanneet nyt ison painepelin"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat