1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Selvästi pettynyt Kasperi Kapanen ei ole vielä ajatellut jääkiekon MM-kisoja – "Ei tämä tunnu kivalta"

Kasperi Kapanen ei peitellyt pettymystään tiistai-illan seiskapelin jälkeen.

Kuva: AOP

Läpimurtokauden jääkiekon NHL:ssä pelannut Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen oli selvästi pettynyt mies tiistai-iltana Bostonissa. Toronton NHL-kausi päättyi jälleen pudotuspelien avauskierroksella, kun Boston Bruins passitti kanadalaisjoukkueen kesälomalle voitoin 4–3. Ratkaisevan seiskapelin Bruins voitti tiistaina selvin 5–1-lukemin.

Kapasta kismitti, että Toronto ei ole päässyt pudotuspelien avauskierrosta pidemmälle viime vuosina. Edellisen kerran Maple Leafs nähtiin pudotuspelien toisella kierroksella vuonna 2004.

– Ei tämä tietenkään kivalta tunnu. Viime vuonna ei riittänyt, eikä riittänyt nytkään. Boston oli tänään meitä parempi. Tästä saa taas motivaatiota kesätreeneihin, apea Kapanen kommentoi Yle Urheilulle.

Vaikka Toronto vahvistui viime kauden jälkeen muun muassa John Tavaresilla, eivät joukkueen eväät kantaneet tänä vuonnakaan avauskierrosta pidemmälle. Joukkueen kausi on päättynyt nyt kolmena vuotena peräkkäin pudotuspelien avauskierroksella.

Kuva: AOP

– Tänä vuonna tuntui siltä, että meillä olisi ollut vähän parempi joukkue. Voitimme viidennen pelin, mutta sitten hävisimme kaksi ottelua peräkkäin. Ei tämä tunnu kivalta.

Ottelusarjan edellisessä kamppailussa sarja oli katkolla Maple Leafsille Torontossa, mutta Boston onnistui punnertamaan pakkovoiton.

– Emme vain saaneet hoidettua hommaa loppuun. Bostonilla on hyvä joukkue ja he pelasivat kovaa. Meidän olisi pitänyt voittaa se kuudes peli kotona – se olisi sitten ollut siinä, Kapanen manasi.

– Tulimme hyvillä mielin tämän illan otteluun, sillä olemme pelanneet hyvin täällä Bostonissa. Jouduimme vähän juoksemaan Bostonin perässä, kun he tekivät kaksi maalia avauserässä. Ei vaan yksinkertaisesti riittänyt.

Kapasen tulokassopimus päättyi tähän kauteen. Seuraavaksi hänellä on edessä sopimusneuvottelut, joten häntä ei todennäköisesti nähdä kevään MM-kisoissa.

– En ole vielä miettinyt yhtään MM-kisoja – en ole halunnut miettiä, Kapanen päätti.

22-vuotias suomalaishyökkääjä kirjasi runkosarjan 78 ottelusta tehot 20+24=44 ja seitsemästä pudotuspeliottelusta saldon 1+1.

Kapasta Bostonissa haastatteli Heiko Oldoerp.

Lue myös:

Tuukka Rask ottelun paras pelaaja – Boston pudotti Toronton jatkosta

Hienon tulokaskauden NHL:ssä pelanneen Kotkaniemen polvi operoitiin

Kommentti: Ilman Rinnettä ja Sarosta Nashville olisi syöksynyt lujaa kauan aikaa sitten – vastenmielisesti esiintynyt tähtipuolustaja johti kurittomuuskarkeloita

Pekka Rinteen pudotuspeliennätys ei riittänyt – Dallas passitti Predatorsin kesälomalle

Teräväinen osui Ahon syötöstä, Ovetshkin poltti päreensä suomalaistulokkaaseen ja lensi ulos – Carolina venyi hallitsevaa mestaria vastaan

Patrik Laine avautuu jo vuosia kestäneistä selkävaivoistaan – ihmettelee, miksi kivut eivät lakkaa: "Haluan unohtaa nyt jääkiekon"