Jokereille kova vahvistus puolustukseen – "Eronen oli tällä kaudella SM-liigan kärkipuolustajia"

KHL on Teemu Eroselle entuudestaan tuttu sarja.

KHL
Teemu Eronen
Teemu Eronen. Tomi Hänninen

Jääkiekkopuolustaja Teemu Eronen ja KHL-seura Jokerit ovat solmineet kaksi seuraavaa kautta kattavan sopimuksen. Viime kaudella HIFK:ssa SM-liigaa pelannut Eronen pelasi edellisen kerran Jokereissa viisi vuotta sitten.

28-vuotias puolustaja teki tällä kaudella HIFK:n riveissä 49 runkosarjaottelussa 9+26=35 pistettä, joilla hän oli SM-liigan neljänneksi tehokkain pakki. Pudotuspelien 13 kamppailussa syntyi 3+3=6 pistettä.

– Eronen oli tällä kaudella SM-liigan kärkipuolustajia ja otti isoja kehitysaskeleita kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan. Tästä osoituksena hän pääsee taistelemaan paikasta kevään MM-kisajoukkueessa. Olemme iloisia, että omista junioreista ammattilaiseksi noussut pelaaja palaa nyt seuraamme, Jokereiden GM Jari Kurri selvitti helsinkiläisjoukkueen tiedotteessa.

Vantaalaislähtöinen Eronen siirtyi Jokereihin jo juniori-ikäisenä pelaajana ja voitti mm. C- ja B-nuorten SM-kultaa. Hän teki SM-liigadebyyttinsä kaudella 2008–09 ja edusti Jokereita aina kevääseen 2014 saakka. SM-liigassa Eronen on pelannut yhteensä 349 ottelua, joissa on syntynyt 45+127=175 pistettä. Pronssia hän saavutti Jokereissa keväällä 2012 ja HIFK:ssa 2018.

KHL on puolustajalle entuudestaan tuttu sarja, sillä kausilla 2014–16 Eronen edusti Neftehimik Nizhnekamskia ja Vitjaz Podolskia (95 runkosarjaottelua, 12+31=45 pistettä). Maajoukkueessa Eronen debytoi kaudella 2011–12 ja on tällä kaudella pelannut kahdessa Euro Hockey Tourin turnauksessa. Hän liittyi tällä viikolla Leijonien leiriryhmään ja tavoittelee paikkaa uransa ensimmäisissä MM-kisoissa.

Jokerit on lisäksi sopinut 20-vuotiaan maalivahdin Aleksanteri Heiskasen pelaamisesta helsinkiläisseurassa tulevalla kaudella ja option kautta mahdollisesti myös sesongilla 2020–21. Heiskanen edusti tällä kaudella Espoo Bluesia Nuorten SM-liigassa.

Lue myös:

TsSKA Moskova vei näytöstyyliin ensimmäisen KHL-mestaruutensa

Lähteet: Jokereiden tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat