Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä

SM-liigan pitkäaikaisin toimitusjohtaja jää eläkkeelle: Tapparalle uusi toimitusjohtaja

Mikko Leinosen seuraaja on johtanut kodinkoneketjua.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Mikko Leinonen
Mikko Leinonen jää eläkkeelle. Tomi Hänninen

Tamhockey Oy:n pitkäaikainen ja koko SM-liigan pitkäaikaisin toimitusjohtaja Mikko Leinonen jää eläkkeelle. Tamhockey on Tapparan taustayhtiö.

Tamhockey Oy:n hallitus on valinnut kauppatieteiden maisteri Mika Aron yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa toimitusjohtajana ensi vuoden alussa. Mikko Leinonen jatkaa työssä tähän asti ja opastaa uutta toimitusjohtajaa.

Aro on toiminut muun muassa kodinkoneista tunnetun Power Finland Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2007–2019 sekä Power International AS:n johtoryhmän jäsenenä. Tämän lisäksi Aro on hallituksen jäsenenä useissa pk-yrityksissä.

Tampereella valmistuu uusi Areena vuonna 2021. Aro odottaa siirtymisen Areenaan tuovan uuden haasteen, mutta myös mahdollisuuden.

– Omat vahvuuteni ovat liiketoiminnan kehittämisessä. Tiedän, että Tapparassa on kokonaisuudessaan erittäin ammattimainen organisaatio ja Tapparan taloudellinen asema on tällä hetkellä vakaa, Aro sanoo tiedotteessa.

"Vielä en ole ehtinyt eläkepäiviä miettiä"

63-vuotias Leinonen on ollut mukana Tapparan ylä- ja alamäissä. Leinonen on myös itse ollut menestyksekäs hyökkääjä (siirryt toiseen palveluun).

Hän on pelannut Tapparan lisäksi NHL:ssa New York Rangersissa ja Washington Capitalsissa. Leinonen voitti urallaan lukuisia SM-liigan mestaruuksia ja Ruotsin mestaruuden. Amerikasta Leinonen palasi Kärppiin ja lopetti uransa KalPassa vuonna 1987.

Leinonen aloitti Tapparan toimitusjohtajana 1990-luvulla.

– Vielä en ole ehtinyt eläkepäiviä miettiä. Hienoa, että olen saanut olla näin pitkään mukana kehittämässä kasvattajaseurani taloudellista ja urheilullista toimintaa sekä nähdä läheltä Suomen suurimman urheiluliiketoiminta-alueen kehittymistä entistä suuremmaksi ja seuratoiminnan osalta erityisesti kansainvälisemmäksi, Leinonen sanoo Tapparan tiedotteessa.

Tamhockeyn hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä sanoo, että Tapparan urheilutoiminta siirtyy entistä enemmän urheilu- ja kehitysjohtajan vastuulle. Toimitusjohtaja vastaa liiketoiminnan kehittämisestä ja kannattavuudesta.

– Emme hakeneet uutta ”Mikkiä”, koska sellaista ei olisi löytynyt. Toimitusjohtajuus, joka sisältäisi myös urheilujohtamisen, ei Tamhockey Oy:n tulevaisuuden liiketoiminnan laajentumisen ja Areenaan siirtymisen vuoksi ole enää edes mahdollista, Penttilä sanoo.

Tappara voitti tänä keväänä pronssia SM-liigassa. Tappara on saanut seitsemänä vuotena peräkkäin mitalit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat