Suora

  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Carolina kaatoi hallitsevan mestarin jatkoerätrillerissä! Aho ja Teräväinen pelastivat joukkueensa ensimmäisen erän ahdingosta

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen osuivat toisessa erässä. Kuvalähde: Viasat.

NHL
Aho ja Teräväinen Carolinan avainpelaajina
Aho ja Teräväinen Carolinan avainpelaajina

Carolina Hurricanes kaatoi hallitsevan Stanley Cup -mestarin Washington Capitalsin jääkiekon NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella toisessa jatkoerässä lukemin 4–3. Joukkueet kävivät tiukan kamppailun jatkopaikasta seitsemännessä ja ratkaisevassa ottelussa, kun ottelusarja oli tilanteessa 3–3.

Vierasjoukkue Carolinan suomalaispelaajat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen nousivat isoon rooliin ja auttoivat nostamaan joukkueensa hankalasta paikasta voittoon.

Carolina oli ensimmäisen erän jälkeen 0–2-tappioasemassa. Sebastian Aho pääsi yllättämään Washingtonin maalivahti Braden Holtbyn alivoimalla toisessa erässä, kun hän sai ujutettua paluukiekon verkkoon. Maali oli Ahon toinen kauden pudotuspeleissä.

Washington siirtyi Jevgeni Kuznetsovin osuman ansiosta 3–1-johtoon, mutta Carolinan Teräväinen laukoi pian kavennusmaalin.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Carolinan Jordan Staal täräytti tasoitusosuman. Ottelu eteni jatkoerään tilanteessa 3–3.

Ensimmäisessä jatkoerässä joukkueet kamppailivat tasaisesti, mutta verkko ei heilunut. Toisen jatkoerän 12. minuutilla alkoi tapahtua.

Carolinan kanadalaishyökkääjä Brock McGinn iski kiekon Justin Williamsin syötöstä isäntien verkkoon ja aloitti vieraiden voitonjuhlat.

– Startti ei ollut sitä mitä halusimme, mutta hyvin pystyimme kasaamaan itsemme ja tulimme rinnalle ja ohi. Olen tosi ylpeä meidän porukasta, että pystyimme tämän sarjan voittamaan, Sebastian Aho kommentoi Yle Urheilulle ottelun päätyttyä.

Carolina ei voittanut runkosarjassa Washingtonia kertaakaan, mutta onnistui yllättämään hallitsevan mestarin pudotuspeleissä.

– Pudotuspelit ovat eri pelejä, ei ole mitään väliä miten peleissä on käynyt. Oli tiedossa, että on kova jengi vastassa, Teuvo Teräväinen sanoi.

Carolina saa vastaansa toisella pudotuspelikierroksella New York Islandersin.

Ahoa ja Teräväistä haastatteli Juri von Bonsdorff.

Lue myös:

Patrik Laineen Winnipeg mätänee sisältä ja syyt painajaiseen ovat kasautuneet kuin varkain – viikon NHL-ihmettelyissä myös kanadalaisten alamäki ja pudotuspelien outo muoti

NHL:ssä nähtiin täysin käsittämätön nousu seiskapelin kolmannessa erässä – jatkoon edennyt San Jose latoi neljässä minuutissa neljä ylivoimamaalia

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat